Meta'nın yeni karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili detaylar Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı

Quest 2 modeli ile birlikte bu alanın en önemli oyuncularından biri haline gelen Meta'nın yeni gözlüğü ile ilgili ilk bilgiler Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı.
Meta'nın yeni karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili detaylar Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı

Teknoloji sektörünün geleceği olarak görülen sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Quest 2 modeli ile birlikte bu alanın en önemli oyuncularından biri haline gelen Meta'nın yeni gözlüğü ile ilgili ilk bilgiler Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldı.

Kişisel Facebook hesabı üzerinden yaklaşık 1 dakikalık video yayınlayan Zuckerberg, video içinde yeni geliştirdikleri üst seviye karma gerçeklik gözlüğünü kullanıyor. Videoda yer alan yeni karma gerçeklik gözlüğünün kod ismi ise Project Cambria olarak açıklandı.

Project Cambria, Meta Quest 2 modelinden farklı olarak dış dünyayı görüntülemek için renkli kameralara da sahip. Mark Zuckerberg video içinde "The World Beyond" isimli bir deneyimi kullanıyor. The World Beyond deneyiminde Project Cambria'nın elleri algılama konusunda oldukça başarılı bir iş çıkardığını da görüyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Quest 2 modelinde de elleri algılama ve ellerle kontrol gibi özellikler var fakat henüz hem çok iyi çalışmıyor hem de bu özellikler çok az uygulama tarafından kullanılabiliyor. Bu yıl tanıtılması beklenen Project Cambria'nın teknik özellikleri veya neler yapabileceği ile ilgili henüz başka bir bilgi bulunmuyor.

Üst segment olarak tanımlanan Project Cambria'nın Quest 2 modelinden daha yüksek bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkabileceğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Meta Quest 2 modeli 300 dolardan başlayan fiyatlar satılıyor. Project Cambria ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.