Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi Quest Pro olabilir

Steve Moser isimli bir geliştiricinin paylaştığı bilgilere göre Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi Meta Quest Pro olabilir.
Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi Quest Pro olabilir

Meta'nın yeni karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili detaylar Mark Zuckerberg tarafından paylaşıldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Quest 2 modeli ile birlikte sanal gerçeklik gözlüğü pazarında önemli bir başarı yakalayan Meta, kısa zaman içinde yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtacak.

Bugün Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi belli oldu. Steve Moser isimli bir geliştiricinin paylaştığı bilgilere göre Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün ismi Meta Quest Pro olabilir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Steve Moser, "Quest Pro" ismini Meta'nın Oculus mobil uygulaması içindeki kodlarda bulduğunu belirtti. Henüz Meta tarafından konu ile ilgili bir açıklama gelmediğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Mayıs ayında Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün kod ismi Project Cambria olarak açıklanmıştı. 

Quest Pro ismi ile tanıtılması beklenen Meta'nın yeni sanal gerçeklik gözlüğünün adından da anlaşılabileceği gibi Pro özellikler sunması bekleniyor. Quest Pro, Meta Quest 2 modelinden farklı olarak dış dünyayı görüntülemek için renkli kameralara da sahip olacak.

The Information tarafından paylaşılan bilgilere göre Quest Pro modeli, 799 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulabilir. 799 dolar iddiasını bir adım daha ileriye taşıyan Bloomberg ise yeni sanal gerçeklik gözlüğünün 1000 doların üzerinde bir fiyat etiketi ile satışa sunulabileceğini paylaştı. Karşılaştırmak gerekirse Quest 2 modelinin fiyatı ise 299 dolar seviyelerinde. Quest Pro ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.