Meta'nın Metaverse'e odaklanan Reality Labs departmanı yaklaşık 3 milyar dolar daha zarar etti

Rapora göre, şirketin Reality Labs departmanı 2.96 milyar dolar daha zarar etti. 9 Mayıs'ta ilk fiziksel mağazasını açmayı planlayan Meta, piyasaya süreceği yeni sanal gerçeklik (VR) başlıklarıyla bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. 
Meta'nın Metaverse'e odaklanan Reality Labs departmanı yaklaşık 3 milyar dolar daha zarar etti

Meta'nın VR departmanın dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolar kayıp yaşadığını sizlere aktarmıştık. Meta bugün 2022'nin ilk çeyrek kazanç raporunu açıkladı. Rapora göre, şirketin Reality Labs departmanı 2.96 milyar dolar daha zarar etti. 9 Mayıs'ta ilk fiziksel mağazasını açmayı planlayan Meta, piyasaya süreceği "Project Cambria" kod adlı yeni sanal gerçeklik (VR) başlıklarıyla bu durumu değiştirmeyi hedefliyor. 

Zuckerberg, yeni Premium başlığın, kullancıların çalışma süreçlerine destek olacağını belirterek, laptopların yerini almayı planladığını vurguladı. Şirket, önümüzdeki aylarda yeni VR başlığı hakkında daha detaylı bilgiler sunmaya devam edecek. 

Günlük kullanıcı sayısında yükseliş 

Meta'nın bir önceki raporda kendi tarihinde ilk kez Günlük Aktif Kullanıcı sayısında düşüş yaşadığını hatırlatalım. 2021'in dördüncü çeyrek raporuna kıyasla Meta, 2022'nin ilk çeyreğinde Günlük Aktif Kullanıcı sayısını 1.92 milyardan 1.96 milyara çıkardı. 

Instagram'daki kullanıcılar vaktininin yüzde 20'sini Reels'te geçiriyor 

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger'dan oluşan Meta uygulama ailesinin Günlük Aktif Kullanıcısı ise yıldan yılda yüzde 6 büyüme ile 2.87 milyara yükseldi.

Uygulama ailesinde öne çıkan verilerden biri de kullanıcıların Instagram kullanıcılarının vaktinin yüzde 20'sini Reels'te geçirmesi oldu. Zuckerberg, yaptığı açıklamada kısa video formatı için geliştirdikleri öneri algoritması ve keşif motorunun kullanıcılara en ilgi çekici içerikleri gösterdiğini belirtti. Aynı şekilde Facebook kullanıcılarının da vaktinin yüzde 50'sini video izleyerek geçirdiğini belirtelim. 

Bununla birlikte Meta, Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle reklam gelirlerinde düşüş yaşadı. Hatırlarsanız Facebook'un Rusya'da yasaklandığını sizlere aktarmıştık. Buna rağmen Meta'nın gelirlerindeki yıldan yıla büyüme oranı yüzde 7 olarak öne çıktı. Yine de bu oran, gelirlerde yıldan yıla yüzde 7.8 büyüme beklentilerinin altında kaldı. 

Şirket şu an için olumsuz gelişmelere odaklanmak yerine Metaverse'ün merkeze oturduğu bir gelecek yaratmaya çalışıyor. Zuckerberg, özellikle Reality Labs özelinde hemen kar beklentisi içinde olmadıklarını ve 2030'un heyecan verici bir yıl olacağını söylüyor.  Bir sonraki çeyrek raporunda fiziksel mağazaların, Reality Labs gelirlerini nasıl etkilediğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.