Apple, karma gerçeklik gözlüğü için iki yeni patent aldı

Patently Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, kısa süre önce karma gerçeklik gözlüğünde kullanmak üzere iki yeni patent aldı.
Apple, karma gerçeklik gözlüğü için iki yeni patent aldı

Apple tarafından geliştirilen karma gerçeklik gözlüğünün 2 bin doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip olabileceğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Karma gerçeklik gözlüğü özelindeki çalışmalarına yoğunlaştıran Apple, patentler almaya devam ediyor.

Patently Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, kısa süre önce karma gerçeklik gözlüğünde kullanmak üzere iki yeni patent aldı. Alınan patentlere baktığımızda ilk patentin tek yönünde ayna etkisine sahip olan bir kaplama olduğunu görüyoruz.

Aynalı güneş gözlükleri ve kayak gözlüklerindeki gibi bir çalışma mantığına sahip olması beklenen patentin, karma gerçeklik gözlüğünü kullanan kişilerin gözlerinin dışarıdan görünmesini engellemesi bekleniyor. Alınan ikinci patent ise karma gerçeklik gözlüğünün şarj teknolojisi ile ilgili.

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü üzerindeki çalışmaları her geçen gün daha da artarak devam ediyor. Apple'ın iki farklı proje üzerinde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilk bu yıl tanıtılması beklenen karma gerçeklik gözlüğü. İkinci proje ise önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan bir bir gözlük.

Alınan patentlerin hangi projeler üzerinde kullanılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse karma gerçeklik gözlüğünün gücünü realityOS'ten alacağını da geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.