Meta'nın VR departmanı dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolar kayıp yaşadı

Meta'nın VR departmanı dördüncü çeyrekte 877 milyon dolar gelir elde ederken, 3.3 milyar dolar kayıp yaşadı.
Meta'nın VR departmanı dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolar kayıp yaşadı

Meta, sanal gerçeklik oyunu, uygulama ve donanım işlerinde dördüncü çeyrekte 877 milyon dolar gelir elde etti. Şirketin bir önceki yılın aynı döneminde 717 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtelim. Meta'nın VR departmanı dördüncü çeyrekte 3.3 milyar dolar kayıp yaşadı. Önceki yılın aynı döneminde şirket, 2.09 milyar dolar kayıp yaşamıştı. Şirketin gelirleri artış gösterse de, giderleri de aynı seviyede artış gösteriyor. 

Borsa kapanış saatinden sonra Meta'nın hisseleri yüzde 23 düşüş yaşadı ve 247.25 dolardan işlem gördü. Aynı saatlerde şirketin değerlemesi ise 898.5 milyar dolar civarındaydı. 

Facebook'un Meta ismini benimsemesi, Metaverse konusunu gündeme taşırken, Meta Quest 2 satışları da artış gösterdi. Quest mağazasındaki içerikler 1 milyar dolardan fazla harcamaya ev sahipliği yaptı. Belki de bu nedenle şirket ilk defa Meta Reality Labs'in detaylı gelir gider tablosunu yayınladı. 

Bu arada Meta Reality Labs'in zararının geçtiğimiz yıllara kıyasla düşüş gösterdiğini söylemek mümkün. 2019 yılında 501 milyon dolar gelir elde eden Reality Labs 4.5 milyar dolar zarar etmişti. Departmanın 2020 yılında 1.14 milyar dolar gelir elde ederken 6.62 milyar dolar zarar ettiğini belirtelim. 2021 yılında ise  Reality Labs'in zararo 10.2 milyar dolara ulaşmıştı. 

Her ne kadar Metaverse kavramı kişiler ve kurumlar tarafından ilgi görse de; uygulama ailesi Meta için hala en sağlam gelir kapısı. Dördüncü çeyrekte Meta toplamda 32.8 milyar dolarlık kazanç üzerinden 15.9 milyar dolarlık net gelir elde etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.