Meta, artan üretim maliyetleri nedeniyle sanal gerçeklik gözlüğü Quest 2'nun fiyatını artırdı

Mevcut fiyatı 299,99 dolar olan Quest 2'nun 128GB versiyonu, 1 Ağustos'tan itibaren 399,99 dolar olacak. 256GB olan sürüm ise 399,99 dolardan 499,99 dolara çıkacak. 
Meta, artan üretim maliyetleri nedeniyle sanal gerçeklik gözlüğü Quest 2'nun fiyatını artırdı

Meta, artan üretim maliyetleri nedeniyle Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatını artırdığını duyurdu. Mevcut fiyatı 299,99 dolar olan Quest 2'nun 128GB versiyonu, 1 Ağustos'tan itibaren 399,99 dolar olacak. 256GB olan sürüm ise 399,99 dolardan 499,99 dolara çıkacak. 

Şirket, insanların Meta Quest uygulamalarına 1 milyar doların üzerinde para harcadığını ve bunun, geliştiricilerin sanal gerçekliği harika hale dönüştüren oyunları ve deneyimleri sunarken işletmelerini beslemeye yardımcı olduğunu söyledi. Şirket, üretim maliyetlerinin arttığını; Quest 2'nun fiyatını ayarlayarak araştırmalara ve yeni ürün geliştirmeye yaptıkları yatırımı büyütmeye devam edebileceklerini açıkladı. 

Meta, her ne kadar ürünlerin fiyatını artırıyor olsa da yeni ürün satıldığında sanal gerçeklik oyunu Beat Saber'ı ücretsiz indirme imkanı sunmaya başladı. Şirket, 1 Ağustos ile 31 Aralık arasında Meta Quest 2 satın alan ve Beat Saber'ın etkin olmadığı bir hesap kullanarak 31 Ocak tarihinden önce cihazı etkinleştiren kişilerin, Beat Saber'ı 14 gün boyunca ücretsiz olarak indirebileceklerini açıkladı. 

Meta, son dönemde Quest 2'ya yeni sosyalleşme özellikleri eklemişti. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre Quest 2 kullanıcıları, yakın zamanda ana ekranlarında başka Quest 2 kullanıcıları ile sosyalleşebilecekti. Meta, yeni gelen Horizon Home özelliği ile birlikte herhangi bir oyun ve uygulamaya gerek kalmadan direkt olarak ana ekranınızda arkadaşlarınız ile vakit geçirebilmenize imkan sağlayacağını duyurmuştu.

Meta, geçtiğimiz mayıs ayında, kod adı Project Cambria olan ve bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni sanal gerçeklik gözlüğünün sinyallerini de vermişti. Project Cambria, Meta Quest 2 modelinden farklı olarak dış dünyayı görüntülemek için renkli kameralara da sahip olacak şekilde görüntülenmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.