Quest 2 için yeni sosyalleşme özellikleri geliyor

Meta tarafından aktarılan bilgilere göre Quest 2 kullanıcıları yakın zamanda ana ekranlarında başka Quest 2 kullanıcıları ile sosyalleşebilecek.
Quest 2 için yeni sosyalleşme özellikleri geliyor

Facebook'un isim değiştirdiğini ve yoluna Meta olarak devam ettiğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştıkMeta ismi ile kendine yeni bir yol da çizen şirket, özellikle metaverse ve sanal gerçeklik alanlarına yöneldi.

2020 yılının Ekim ayında tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Quest 2 ile birlikte kullanıcılarına başarılı bir VR deneyimi sunan Meta, gözlüğüne yeni özellikler eklemeye de devam ediyor. Meta tarafından aktarılan bilgilere göre Quest 2 kullanıcıları yakın zamanda ana ekranlarında başka Quest 2 kullanıcıları ile sosyalleşebilecek.

Horizon Home özelliği ile karşımıza çıkacak olan yeni sosyalleşme özelliği ilk olarak geçtiğimiz yılın Ekim ayında duyurulmuştu. v41 Quest güncellemesi ile kullanıma sunulacak olan Horizon Home özelliği diğer Quest kullanıcılarını ana ekranına davet etmenizi sağlayacak.

Kullanıcıların halihazırda, Quest 2 ile sunulan çeşitli oyun ve uygulamalarda sosyalleşebildiklerini de hatırlatalım. Yeni gelen Horizon Home özelliği ile birlikte herhangi bir oyun ve uygulamaya gerek kalmadan direkt olarak ana ekranınızda arkadaşlarınız ile vakit geçirebileceksiniz.

Horizon Home özelliği sayesinde ana ekranınıza davet ettiğiniz arkadaşlarınızla birlikte VR videoları izleyebileceğinizi de ekleyelim. İlerleyen dönemlerde Horizon Home için oyun oynama gibi farklı özelliklerin gelmesi de sürpriz olmayacaktır. 

Metaverse ve sanal gerçeklik alanlarında oldukça iddialı olan Meta, sunduğu yeni özelliklerle birlikte Quest 2'yi daha yetenekli bir hale de getiriyor. Meta'nın kısa zaman içinde yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü ile karşımıza çıkmaya hazırlandığını da hatırlatalım. Meta'nın yeni karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili detaylar Mark Zuckerberg tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında paylaşılmıştı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.