Google Meet'e Zoom benzeri arkaplan görselleri geldi

Google Meet, görüşmelerine arka plan ekleme özelliği 1 hafta içinde tüm kullanıcılara açılacak. Google Meet 3. çeyrekte günlük 235 milyon toplantıya ve günlük 7.5 milyar video aramaya ev sahipliği yaptı.
Google Meet'e Zoom benzeri arkaplan görselleri geldi

Pandemiyle birlikte video arama uygulamalarının nasıl değer kazandığını sizlere daha önce pek çok kez aktardık. Fransa ve Birleşik Krallık gibi pek çok ülkede karantina süreci kendini yeniden göstermeye başlarken, video arama uygulamaları da platformlarına yeni özellikler ekleyerek rekabeti güçlendiriyor. 

Google paylaştığı bir blog gönderisiyle, Meet'e kişiselleştirilmiş arka plan görselleri eklendiğini duyurdu. Böylece daha önce Zoom ve Microsoft Teams'te gördüğümüz özellik Meet'te de yerini almış oldu. 

Kullanıcılar, bu yeni özelliğe Google Chrome üzerinden, Chrome OS, Windows ve Mac işletim sistemlerinden erişebilecek. Arka plan görsellerinin yakın zamanda mobilde de yayına alınacağını belirtelim. 

Arkaplan görsellerini kullanmak için herhangi bir tarayıcı uzantısına ihtiyacınız olmadığını da belirtelim. Özellik kapsamında, kendi fotoğraf galerinizden arka plan görseli seçebilir ya da bu konuda Google'ın küüphanesinden faydalanabilirsiniz. Özellik 1 hafta için tüm meet kullanıcılarına açılacak. 

Nisan ayında yayınladığı Gmail entegrasyonu ile Google Meet'in özelliklerini artıran Google, Ağustos ayında Meet ve Clasroom ürünlerine salgın sırasında online eğitime yardımcı olacak yeni araçlar ekledi. 

Buna karşılık Microsoft Teams ve Zoom'un da bu süreçte yeni özellikler kazandığını söyleyelim. Microsoft Teams Temmuz ayında arka plana oditoryum görünümünü ekleyen yapay zeka destekli "Together" özelliğini başta olmak üzere zihinsel sağlıktan filtrelere pek çok yeni özelliğini tanıttı. Zoom da geçtiğimiz haftalarda 3 boyutlu sahnelerden, ifadeler ve animasyonlara Zoom ekosistemindeki yeni özellikleriyle karşımızdaydı. 

Bu ikiliyle kıyasladığımızda, Google Meet'in özelliklerin kapsamı açısından daha yavaş hareket ettiğini söyleyebiliriz. Yine de geçtiğimiz G Suite markasını Workspace'e dönüştüren  Google, video odağını merkeze aldı. Böylece Meet, Chat ve Rooms entegrasyonlarını Workspace çatısı altındaki tüm uygulamalara eklemiş oldu.

Son olarak Google'ın geçtiğimiz hafta üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladığını hatırlatalım. Google'ın CEO'su Sundar Pichai, 3. çeyrekte günlük 235 milyon toplantıya ve günlük 7.5 milyar video aramaya ev sahipliği yaptığını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.