Google Meet'in özellikleri, Gmail entegrasyonu ile artıyor

Google'ın çatı şirketi Alphabet, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Google Meet'in Gmail entegrasyonunun sağlandığını belirtti.
Google Meet'in özellikleri, Gmail entegrasyonu ile artıyor

Son dönemlerde Zoom'un yaşadığı güvenlik problemleri rakiplerinin bu konuda ciddi adımlar atmasına neden oluyor. Bu rakiplerden biri de Google Meet. Google'ın çatı şirketi Alphabet, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Google Meet'in Gmail entegrasyonunun sağlandığını belirtti, bu da Meet'e şu anda sahip olduğunu dışında, aslında Zoom'a benzer, özellikler ekleyecek.

Aslında Google Meet, böyle bir özelliği başlatmayı önceden planlıyordu, Zoom tarafında yaşanan sıkıntılar sürecin hızlanmasına neden oldu. Yalnızca okullar, işletmeler ve hükümetler tarafından kullanılabilen ve tüketici odaklı Hangouts aracından farklı olan Meet'in günlük kullanıcı sayısı, ocak ayından bu yana diğer tüm Google hizmetlerinden daha hızlı artış gösterdi. Şirket, corona virüs salgını nedeniyle evden çalışma sistemine geçen birçok kurumun bu süreçte Meet'e güvendiğini söyledi. 

Tek seferde 16 kişi ile görüntülü konuşma

Yeni entegrasyon ile Meet, tek seferde 16 kişinin görüntülü olarak konuşmasına izin verecek. Bunun yanı sıra Meet, dış sesleri filtrelemeye başlayacak ve bu da görüntü kalitesini artırmaya yardımcı olacak. Gmail entegrasyonu sonrasında Gmail'in kenar çubuğundan bir toplantı başlatabilecek veya bir toplantıya katılabileceğiz gibi görünüyor, ancak özelliğin tam olarak nasıl işleyeceğini görmek için şimdilik beklememiz gerekiyor. Bu özelliklerin ay sonunda ekleneceği belirtiliyor.

Google, geçtiğimiz hafta Meet'in günlük 2 milyondan fazla kullanıcı eklediğini belirtti. Ayrıca Google'ın G Suite Başkan Yardımcısı Javier Soltero, Reuters'e verdiği demeçte bir önceki güne göre kullanıcı sayısında yüzde 60'lık bir artış olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.