Google'dan salgın sırasında online eğitime yardımcı olacak yeni araçlar

Google, online eğitimi kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir dizi yeni özelliğini duyurdu.
Google'dan salgın sırasında online eğitime yardımcı olacak yeni araçlar

Google, Google Meet video konferans ürününde yapılan güncellemeler ile yalnızca telefondan fotoğraf çekerek ev ödevlerine yardımcı olabilen yeni aracı da dahil olmak üzere, online eğitimi kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir dizi yeni özelliğini duyurdu.

Google Meet için 49 kullanıcı desteği, eylül ayında aktif edilecek

Google, Meet'in 49 kullanıcıya kadar görüşmeye imkan sağlayacağını geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Yapılan açıklamaya göre bu özellik eylül ayında aktif edilecek. Meet ayrıca, ortak çalışma için entegre bir beyaz tahtanın yanı sıra, moderatörler için de yeni kontroller kazanacak. Katılımcıların, çıkarıldıktan sonra veya iki kez girişi reddedildikten sonra toplantılara katılmaları yasaklanacak. Ders bittiğinde tüm katılımcılar için toplantılar sonlandırılabilecek. Katılımcılar toplu olarak kabul edilebilecek. Toplantı sırasında sohbet devre dışı bırakılabilecek ve bir toplantı sırasında kimlerin sunum yapabileceği konusunda kısıtlamalar getirilebilecek. 

Google Classroom'da öğretmenler öğrencileri sınıflarına davet edebilecek

Özellikle salgın döneminde ilgilinin Google Classroom'da olduğunu da hatırlatalım. Google Classroom ile öğrenciler, yakında "Classes" sayfasında nelerin geldiğini, neyin eksik olduğunu ve nasıl notlandırıldıklarını görmelerine yardımcı olacak yapılacaklar listesi benzeri bir liste bulabilecekler. En önemlisi ise öğretmenler, yakın bir zaman sonra öğrencileri sınıflarına davet etmek için bir bağlantı paylaşabilecekler. Böyle bir özelliğin daha önceden neden aktif olmadığı ise aslında bir merak konusu. 

Raporlar ile olası intihal eşleşmelerini görmek mümkün

Google ayrıca Classroom özgünlük raporlarını da güncelliyor. Eğitimciler yakında kurs başına beş kez özgünlük raporu çalıştırabilecek. G Suite Enterprise for Education müşterileri, sınırsız özgünlük raporları almaya devam edecek ve birkaç hafta içinde, okullarındaki web sayfaları ve öğrenci gönderimleriyle ilgili olası intihal eşleşmelerini görebilecek. Yöneticiler okulun sahip olduğu depoyu aktif olarak yönetmek isterlerse, manuel olarak dosya ekleyebilecek veya belgeleri doğrudan kaldırabilecekler.

Eğitimciler ayrıca öğrenciler, veliler ve yöneticilerle paylaşmak için raporları yazdırabilecek, kaydedebilecek ve indirebilecekler. Özgünlük raporları yakında İspanyolca, Portekizce, Norveççe, İsveççe, Endonezce ve İtalyanca da dahil olmak üzere birden çok dilde sunulacak.

Ödevlerde artırılmış gerçeklik yardımı

Google'ın duyurduğu Meet dışı diğer güncellemeler arasında, öğrencilerin telefonlarını kullanarak öğrenmelerine yardımcı olacak yeni araçlar da bulunuyor. Örneğin; öğrenciler artık biyoloji, kimya gibi konulardaki yaklaşık 100 kavramı Google'da arayarak, ardından Android ve iOS cihazlarda artırılmış gerçeklikle bu kavramın bir modeline bakarak görselleştirebilecekler. Google, öğrencilerin, yalnızca Google Lens'i veya Google'ın sahip olduğu eğitim uygulaması Socratic'i kullanarak herhangi bir ev ödevi sorunuyla ilgili yardım almalarına izin verecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.