Apple CEO'su Tim Cook, milyarderler listesine girdi

Tim Cook'un sahip olduğu 1 milyar dolarlık servet, maaşı aracılığıyla Apple'da kazandığı paranın, şirkette sahip olduğu hisse sayısının ve hisse satışlarından elde edilen tahmini gelirin bir karışımı ile ortaya çıkıyor.
Apple CEO'su Tim Cook, milyarderler listesine girdi

Bloomberg'ün haberine göre, Apple CEO'su Tim Cook, milyarder statüsüne ulaştı. Habere göre Tim Cook'un sahip olduğu 1 milyar dolarlık servet, maaşı aracılığıyla Apple'da kazandığı paranın, şirkette sahip olduğu hisse sayısının ve hisse satışlarından elde edilen tahmini gelirin bir karışımı ile ortaya çıkıyor. Cook, Apple hisselerinin sadece binde 2'sine sahip. Ancak bu hisselerin toplam değerinin 375 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Apple'ı trilyon dolarlık bir şirket haline getiren Cook, bu süreçte kendi servetini de artırdı. Bloomberg'e göre, Apple'ın corona virüs salgını dönemi sonrası yükselişe geçmesi, Apple'ın hisse değerinde de artış yaşanmasını sağladı. Bunun akabinde Tim Cook'un serveti daha da yükseldi.

Compaq ve IBM gibi şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra 1998'de Apple'a geçen Cook, Ağustos 2011'de istifa eden ve birkaç hafta sonra da pankreas kanserinden yaşamını yitiren Steve Jobs'un yerine geçerek CEO olmuştu. Kısacası Tim Cook, bir teknoloji devinin kurucu CEO'su değil. Bu sebepten Cook, diğer ünlü büyük teknoloji CEO'larından daha az zengin.

An itibarıyla dünyanın en zengin üç kişisine baktığımızda hepsinin teknoloji devlerinin kurucuları olduğunu görüyoruz. Amazon kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un serveti 186 milyar dolar; Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 121 milyar dolar ve Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti 100 milyar dolar. 

Geçtiğimiz yıldan beri yıllık maaşı 3 milyon dolar olan Cook'un, bugünkü piyasa değeri 1,9 trilyon dolar olan Apple'ın performansına endeksli olarak her yıl yüklü miktarda ikramiye aldığı biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.