Microsoft Teams yeni yapay zeka destekli "Together" özelliğini tanıttı

Microsoft Teams'in Yapay Zeka segmentasyon teknolojisinden faydalanan Together, toplantıları sanal bir ortama taşıyarak çalışanların daha kolay odaklanmasını amaçlıyor.
Microsoft Teams yeni yapay zeka destekli

Covid-19 salgınıyla birlikte görüntülü arama araçları işletmeler tarafından rağbet görmeye devam ederken, iş toplantıları da yeni bir boyut kazandı. Çok fazla katılımcıya sahip görüntülü konferanslarda, çalışanlar konudan uzaklaşarak, toplantıya odaklanmakta zorlanabiliyor. 

Microsoft Teams ise yeni Together özelliğiyle toplantıları sanal bir ortama taşıyarak çalışanların daha kolay odaklanmasını amaçlıyor. Together ile toplantı boyunca tüm katılımcılar sanal bir oditoryum ortamına yerleştiriliyor. 

Together, Teams'in daha önce arka plan değiştirme özelliğinde kullanılan, Yapay Zeka segmentasyon  teknolojisinden faydalanıyor. Böylece daha önce kullanıcıların arka planını algılayarak, katılımcıları arka plandan ayıran yapay zeka, şimdi de onları sanal bir ortama yerleştiriyor. 

Şu an için oditoryum ortamı sunan Together modu, ilerleyen dönemde Cafe gibi daha fazlı alanlar da sunabilecek. Kullanıcılar, Together modunu en fazla 49 katılımcı ile deneyimleyebiliyor. 

Microsoft görüntülü aramalarda odaklanma problemini araştırdı

Together modunun geliştirilmesinde Microsoft yaptığı araştırmaların etkili olduğunu belirtelim. Microsoft’tan Marissa Salazar, yaptığı açıklamada son bir kaç aydır yürüttükleri araştırmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu belirterek bazı sonuçlara değindi. Salazar'In aktardığına göre, kullanıcıların dikkat problemi, katılımcıları küçük pencerelerde görmenin yanı sıra kendilerini de ayna görünümüyle görmelerinden kaynaklanıyor. 

Araştırma sonuçlarına göre katılımcılar, kamerayı ne kadar açık tutarlarsa, toplantı süresince o kadar mutlu ve etkileşim içinde oluyor. Kare görünümünün kaldırılması ise, beynin görüntüyü tek bir görsel olarak algılamasını sağlıyor. Bu sayede odaklanma sorunu da büyük bir anlamda çözülmüş oluyor. ve böylece

Microsoft Teams'in yeni özellikleri

Microsoft, Together'ın yanı sıra Teams'e eklediği diğer yeni özellikleri de paylaştı. Bu kapsamda Dinamik görünüm isimli yeni özelliğini duyuran şirket, Together modunda paylaşılan içeriklerin görünümünün ayarlanmasını sağlıyor. Böylece, bir sunum esnasında sunumu yapan kişi ile paylaşılan sunumu yanyana görebiliyorsunuz. 

Yayınlanan güncelleme ile birlikte Teams'e filtrelerin geldiğini de belirtelim. Filtreler sayesinde videonun ışık ayarlarıyla oynamanız kolaylaşacak. Yakın zamanda platforma canlı tepkilerin ekleneceğini söylemekte de fayda var. Böylece toplantının akışını bozmadan, kendinizi ifade edebileceksiniz. 

Yakın zamanda eklenmesi beklenen özellikler arasında PowerPoint Live Presentations, sohbet balonları ve canlı alt yazılar ve konuşma metinleri için tercüme özellikleri de yer alıyor. Teams'teki sohbetler ise daha önce Gmail'de de gördüğümüz önerilen yanıtlar özelliğine kavuşacak. 

Bu arada Covid-19 sürecini devam etmesiyle birlikte Microsoft'un Teams'e daha kapsayıcı özellikler eklediğini söyleyebiliriz. Toplantılarda katılımcı sayısını bine çıkarmayı planlayan şirket, sunumlarda bu sayıyı 20 bine taşıyacak. 

Bunun yanı sıra Cortana Teams'in mobil uygulamasına entegre edilirken, Reflect mesajlaşma eklentisiyle çalışanların psikolojik ve sosyal refahı da müdürler ve yöneticiler tarafından kontrol edilebilecek. 

Nisan ayında günlük kullanıcı sayısını 75 milyonun üzerine taşıyan Microsoft Teams, yeni özellikleriyle kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklanıyor. Nisan ayında sadece 6 hafta içinde günlük 44 milyon aktif kullanıcısını yüzde 70 oranında artıran şirketin, önümüzdeki dönemde büyüme rakamları yükseliş göstermeye devam edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.