Snapchat'in Facebook'tan kopyaladığı yeni 2017'ye bakış özelliği

Snapchat'in Facebook'tan kopyaladığı yeni 2017'ye bakış özelliği

Facebook'un Snapchat'i kopyalamasına alışkınız ancak Snapchat, Facebook'u şimdiye kadar sadece bir kez kopyalamıştı. İşte bu da ikincisi. Yakın zamanda tasarım yeniliğine giden ve Hikayelerin daha fazla paylaşılması için yeni projeler geliştiren Snapchat, Facebookvari bir dil ile kullanıcılarını uygulamada tutmaya çalışıyor.

Snapchat'in yeni 2017'ye bakış özelliği, yıl boyunca Snapchat'te yayınladığınız video ve hikayeleri görebilmenizi sağlıyor. Geçtiğimiz yıl sadece 24 saat görüntülenebilen Hikayeler'i Anılar kısmına kaydetmenizi sağlayan Snapchat için bu bir ilk.

Bu özelliğe erişmek istiyorsanız öncelikle ekranın alt kısmındaki anılar kısmına geçmeniz gerekiyor. Ardından karşılaşacağınız "2017'ye bakış"a basarak bu özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir Hikaye oluşturmak için otomatik olarak dizilmiş Snapleri göreceğiniz sekmede, "Hikaye'yi Düzenle" seçeneğine basarak sıralamayı değiştirebilirsiniz. Hikayenizde yer almasını istemediğiniz Snapleri ise üst köşelerinde yer alan x butonuna basarak silebilirsiniz. Bu arada eğer 2017'de pek içerik paylaşmadıysanız, içerik yaratacak yeteri kadar Snap bulunmadığı için bu özellik sizde çalışmayabilir.

Kabul edelim 2017, Snap için gerçekten zor bir yıl oldu. Bu özellikle birlikte Snapchat'in, Facebook'u ikinci kez kopyalaması ise oldukça üzücü. Zira Facebook yeni özellikler geliştirme konusunda pek başarılı değil ancak Snapchat her zaman uygulamayı özgünleştirmenin yeni yollarını buluyor. İster 3D World Lenses olsun ister 3D Bitmojiler Snapchat bu yıl bir çok farklı adımı aynı anda attı. Geçtiğimiz aylarda gelirini arttırmak adına Context Cards'ı alışveriş aracına dönüştüren Snapchat'in, bir şeyleri taklit etmeyi bırakarak oyunu özgünce oynamaya devam etmesi, hayatta kalması için şart.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.