Snapchat'in yenilenen tasarımı

Geçtiğimiz günlerde yenilenme sürecine giren Snapchat yeni tasarımıyla kulanıcılarının karşısına çıktı. Yeni tasarımın tüm detaylarını ise yaptığı bir video ile Evan Spiegel anlatıyor. Yeni tasarım karşımıza Kanaat Önderlerin ve Arkadaşların birbirinden ayrıldığı yeni bir içerik algısıyla çıkıyor. Bu algı ise Instagram'ın şu an kullanıcılarına sunduğundan çok daha farklı.

Uzun süredir Hikayeler'in Facebook, WhatsApp ve Instagram platformlarına dahil edilmesiyle mücadele eden Snapchat bir anlamda ürününü yeniden değerlendiriyor. Snapchat sunduğu tasarımda, uygulama her zamanki gibi kamera ekranı ile açılıyor. Sol tarafta arkadaşlarınızın içerikleri yer alırken, sağ tarafta içerik üreticilerin, yayıncıların ve kanaat önderlerinin içerikleri yer alıyor. Kullanıcılarına daha kişiselleştirilmiş bir deneyim vaad eden Snapchat, sosyal medya kavramını da yeniden ele almış oluyor.

Evan Spiegel Axios'ta yazdığı yazıda yeni tasarımı şöyle tanımlıyor: "Biz sosyal ve medyayı birbirinden ayırıyoruz. Arkadaşlarımızla olan ilişkilerimizi ve medya ile olan ilişkilerimizi güçlendirmek üzere bir adım öne çıkıyoruz."

İçerikleri gösterme sırasında Snapchat artık Facebook gibi kronolojik bir sıra izlemiyor. Aksine, Netflix gibi kullanıcılar en çok neyi izliyorsa, karşılarına onu çıkıyor. Bu Cuma gününden itibaren iOS ve Android kullanıcıları yeni tasarıma kavuşacak. Ancak her zamanki gibi özellik ancak birkaç hafta içinde herkese ulaşmış olabilecek.

İnsanların daha fazla ilgi duyabileceği içeriklere öncelik tanıyacak olan Snapchat, platfromunda reklam yayınlamaya da devam edecek. İlgi alanlarını ön planda tutan Snapchat'te reklamların eskisinden daha fazla ilgi görmesi de mümkün.

Snapchat bu yeni yaklaşımıyla algoritmasında bulundurduğu bir takım Facebook'a özgü anlayışlardan sıyrılmış oldu. Bunu keşke Hikayeler özelliği kopyalandığında ortaya koyabilseydi. Ancak belki bu değişikliği yapabilmesi için en önemli yatırımcısı Tencent'ten daha fazla destek alması gerekiyordu. Bakalım Snapchat bu yeni tasarımıyla, beklediği etkiyi yakalayabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.