ABD başkanının Twitter hesabını kapatan isim: Bahtiyar Duysak

ABD başkanının Twitter hesabını kapatan isim: Bahtiyar Duysak

Geçtiğimiz haftalarda ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter'ını kısa süreliğine de olsa kapatan isim ortaya çıktı. Techcrunch ile yaptığı röportaj vasıtasıyla kimliğini açıklayan kişinin Türk asıllı bir Alman vatandaşı olan Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı. Hatırlatmak gerekirse 2 Kasım tarihinde ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı yaklaşık 11 dakika boyunca kapalı kalmıştı.

İlk etapta kapanmanın bir hata sonucu gerçekleştiğini açıklayan Twitter, ilerleyen saatlerde bu açıklamasını değiştirdi. Twitter hesabının kapanmasının bir sözleşmeli çalışan nedeniyle gerçekleştiğini belirten Twitter, kısa süre içinde hesabı tekrar aktif hale getirmişti.

"Tesadüfler dizisi"

Techcrunch ile yaptığı röportajda önemli açıklamalar yapan eski Pro Unlimited çalışanı Bahtiyar Duysak, yaptığının bir hata olduğunu belirtti. Olayın gerçekleştiği esnada hesabın gerçekten kapanacağını tahmin etmediğini de ekleyen Duysak, kapanmanın gerçekleştiği günü tesadüfler dizisi olarak nitelendirdi.

ABD'de zor zamanlar geçirdiğini ve belli dönemlerde yorulduğunu dile getiren Duysak, herkesin hata yapabileceğini ve hesabı kapatarak bir hata yaptığını açıkladı. FBI tarafından yürütülen bir soruşturmanın parçası olmadığına inandığını belirten Duysak, Twitter'ın kendisinden konuyla ilgili daha fazla bilgi istediğini de ekledi. Son olarak yakın gelecekte teknoloji sektöründe çalışmayı planlamadığını da dile getiren Duysak, Twitter'ı ve ABD'yi sevdiğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.