Tencent, Snapchat'in yeniden tasarlanmasında rol oynayabilir

Tencent, Snapchat'in yeniden tasarlanmasında rol oynayabilir

Zor zamanlar yaşamakta olan ama asla yaratıcılığını yitirmeyen Snapchat geçtiğimiz günlerde kendini yeniden tasarlayacağını ifade etti. Yeniden yaratım sürecinde bu kez yalnız olmayan Snapchat'e Tencent'ın yardımcı olması bekleniyor. 470 milyar dolarlık Çinli internet devi Tencent, Snapchat'in Instagram ve Facebook ile olan rekabette daha iyi yarışabilmesi için yeniden tasarlanmasında oldukça faydalı olacağı aşikar.

Mali durumunun kötüye gittiğini belirten rakamları bu hafta açıklayan Snapchat, aynı zamanda "kullanımı kolaylaştırmak" amacıyla uygulamayı yeniden düzenleyeceklerini de açıkladığını sizlere aktarmıştık.

Şirketin yüzde 12'lik hissesine sahip olan Tencent ise tüm bu süreçte ödediği 2 milyar dolar nedeniyle yenileme sürecine katkıda bulunabilir. Çin'in 800 milyon aylık kullanıcıya sahip efsane mesajlaşma uygulaması WeChat'te kazandığı deneyimi Snapchat'e aktarabilecek olan Tencent bu konuda bir açıklamada da bulundu.

Tencent sözcüsü basına yaptığı açıklamada: "Yatırım, Tencent'in, mobil oyun yayıncılığı ve haber akışı konusunda şirketle işbirliği fırsatlarını keşfetmesini ve gelecekteki işlerinin büyümesi ve para kazanma konusundaki finansal getirilerini paylaşmasını sağladı." ifadesini kullandı.

Snap'e ilk olarak 2013 yılında yatırım yapan Tencent'in, şirketteki hisselerinin büyüklüğü halka açık değil. Tencent'e verilen destek arttıkça şirket, mesajlaşma alanında belirgin bir güç ve bilgi birikimi de kazanıyor. Tencent'in en etkileyici yanı ise WeChat'i bir mesajlaşma uygulamasından, Çin'deki kullanıcılara ödeme, e-ticaret, yerel hizmetler, yatırımlar, bankacılık ve daha fazlasını sunan bir platforma dönüştürme sürecidir. Bugün aslında Facebook da attığı uygulama geliştirme adımlarıyla WeChat gibi bir platforma dönüşmeyi amaçlıyor.

ABD'li teknoloji şirketlerine uzun zamandır ilgi duyan Tencent bir takım yatırımları desteklemekten de çekinmiyor. ABD portföyünde, Hike in India ve Güney Kore'nin Kakao gibi küresel mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra sohbet uygulaması Kik, Tesla ve oyun firması Activision da yatırım yaptığı firmalar arasında yer alıyor.

Dolayısıyla Tencent'i son zamanlarda Snap'in başına gelen en güzel şey olduğunu söyleyebiliriz. Tencent'in Snapchat ile beraber hareket etmesi sadece Snap'i değil Silikon Vadisini de derinden etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.