Yarım milyon bilet hedefine koşan Bilet.com deniz taşımacılığına da el attı

Yarım milyon bilet hedefine koşan Bilet.com deniz taşımacılığına da el attı

Yaklaşık iki yıl önce sizlere tanıttığımız Bilet.com, ciro ve hizmet bazında istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Aylık 2 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan girişim artık feribot biletlerinin satışına da aracılık ediyor.

Jenerik alan adına sahip girişim girişim, Doç. Dr. Atakan Kurt liderliğinde kurulmuş ve ilk adımında otobüs firmalarının biletlerini satışa sunmuştu. İlerleyen sürede uçak ve otel bileti rezervasyonlarına da aracılık etmeye başlayan girişim, şimdi de deniz taşımacılığına el atmış ve feribot biletlerinin satışını da başlamış.

Yurt içi ve yurt dışı deniz ulaşımı

Aldığımız bilgilere göre şu anda Bilet.com'da Bursa, İstanbul ve Adalar arasında hızlı deniz otobüsü ve arabalı feribot seferleri düzenleyen İDO biletlerini, Bursa Belediyesine ait Burulaş A.Ş. tarafından işletilen ve deniz otobüsü seferleri düzenleyen BUDO (Bursa Deniz Otobüsleri) biletlerini satın almak mümkün. Bilet.com, geçtiğimiz dönemde Yunan Adaları Feribotları biletleri ve Kıbrıs Feribot biletlerinin yanısıra Taşucu-Girne, Mersin-Girne biletlerini de müşterilerine sunmaya başlamış.

Yarım milyon bilet hedefine koşuyor

Atakan Kurt, aylık ortalama 2 milyon tekil ziyaretçiye ulaşan 6 milyon sayfa görüntülemesi yapan Bilet.com'un 2016'yı 7,5 milyon TL ciroyla kapattığını paylaşıyor. 2017'de 3 katı aşan bir büyüme (25 milyon TL) öngördüklerini de ekliyor. Bilet adedi konusunda da rakam veren Kurt, 2016 yılında 125 bin bilet kestiklerini, 2017 sonunda bu sayıyı yarım milyona yükseltmek istediklerini paylaşıyor.

Bilet.com'dan jenerik alan adıyla bahsediyoruz ama web sitesinin yanında Android/iOS mobil uygulamalarıyla kullanıcılarına ulaştığını belirtmekte fayda var. Hatta aldığımız bilgilere göre Bilet.com ziyaretlerinin yüzde 89'unu, satışlarının da yüzde 84'ünü mobilde gerçekleştiriyor. Dolayısıyla Bilet.com için mobil öncelikli bir girişim demek yanlış olmaz. İlerleyen dönemde .com takısını marka adından çıkarıp çıkarmayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.