Snapchat Hikayeler webde de paylaşılabilir hale gelecek

Snapchat Hikayeler webde de paylaşılabilir hale gelecek

Yakın zamanda tasarım yenilenmesine giden Snapchat, Hikayeler özelliğini webe taşımaya hazırlanıyor. Daha önce Instagram da Hikayeleri webde de yaygınlaştırarak kullanım alanına masa üstünden ya da webden vazgeçemeyen daha geleneksel kullanıcıları da eklemişti. Ancak Snapchat "Hikayeler Her Yerde" özelliği ile bu paylaşım alanına sadece webi değil başka uygulamaları da dahil etmeyi planlıyor.

Aslında bu özellik Twitter'ın, Tweetlerin webde farklı platfomlara "embed" edilmesine destek vermesine gibi. Sanırız Snap, kullanıcıların başka platformlarda paylaşmak üzere daha fazla içerik üreteceğine inanıyor. Bu konuda haksız da sayılmaz, ne de olsa Facebook Hikayeler, Instagram üzerinden çapraz paylaşıma açıldığından beri eskisinden daha hareketli. Webde ve dahası diğer uygulamalarda  hikayelerin paylaşıma açılması Snapchat'in durağan kullanıcı tabanı büyümesine olumlu bir katkıda bulunabilir.

Üstelik Snapchat, web oynatıcısına giriş yap butonu ekleyerek yeni kullanıcılara kapılarını açıyor. Bu durum tabi ki en çok huzursuz yatırımcıları memnun ediyor. News Corp'un eski Küresel Video Direktörü ve Başkan Yardımcısı Rahul Chopra tarafından yönetilen bu yeni projenin hayata geçmesi zaman alabilir. Zira bu proje geliştirmesi henüz erken döneminde. Yine de Chopra'nın amacı Snapchat kullanıcılarının ürettiği içeriklerin yaygınlaşmasını sağlamak.

Konuyla yakından ilgili bir kaynak ise bu konuda basın şu açıklamayı yaptı:

"Hala erken geliştirme aşamalarında olan Hikayeler Her Yerde projeside Chopra'nın uygulamanın kullanıcılar tarafından oluşturulan zengin içeriklerini webde ve diğer uygulamalarda en sonunda nasıl dağıtacağını bulmak gibi önemli bir görevi var. 

Bu projeyle Snapchat web player üzerinden videoları diğer platformlarda daha kolay paylaşılabilir hale getirebilir. Bu da insanları uygulamayı indirmeye ve kaydolmaya teşvik edebilir."

Facebook'un özelliklerini sürekli kopyalamasıyla birlikte yıl boyunca zor zamanlar geçiren Snapchat, Context Cards, 3D World Lenses ve 3D Bitmojilerle kendini yenilemeye devam etti. Umarız bu yeni proje ile birlikte Snapchat eski günlerindeki başarısını yakalar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.