Instagram Hikayeler webe geliyor

Snapchat'in klonu olan ve günlük aktif kullanıcı sayısıyla Snapchat'i geride bırakan Instagram Hikayeler yakında webde. Instagram'ın web sürümü masaüstü ve mobil web kullanıcıları düşünülerek tasarlandığı belirtilirken, bu hali ile WhatsApp'ın bir üst modeli diyebiliriz. Hatırlayacağınız üzere Facebook geçtiğimiz günlerde de WhatsApp Web'de Status'u yani hikayeleri yayına almıştı.

Kullanıcılar takip ettikleri kişilerin ve arkadaşlarının paylaştığı hikayeleri webde görüntüleyebilmenin ötesinde webde hikaye paylaşması da mümkün. Instagram Hikayeler tıpkı mobilde olduğu gibi webde de sayfanın en üst kısmında yer alacak. Bir Hikaye'yi görüntülemek için üzerine tıklayabilecek, ardından yan tarafta çıkan oklara basarak diğer hikayeleri görüntüleyebilecek ya da en baştaki hikayeye geri dönebileceksiniz.Instagram Hikayeler, bildiğiniz üzere aslında Snapchat'in rakiplerinden sadece bir tanesi. Zira Facebook,  Instagram'a getirdiği bu özelliğin yanı sıra Messenger Day ve Facebook Hikayeler ile de Snapchat'i kopyalamaktan geri kalmadı. Ancak Instagram 250 milyon günlük kullanıcıya ulaşarak Hikayeler özelliğinin tüm rakiplerini geride bıraktı. Özellikle de Hikayeler'in yaratıcısı Snapchat 173 milyon günlük kullanıcısıyla oldukça geride! Öyle ki Snapchat kendine yeni gelir kaynakları yaratmak için yakın zamanda Facebook'un Power Editor'ünü dahi kopyaladı!

Tüm bu rekabete rağmen, Hikayeler internet dünyasında popülerliğini yitirmedi. Facebook'tan Skype'a ve hatta çevrim içi arkadaşlık uygulamalarına kadar herkes, Hikayeler'in yarattığı bu etkileşimin peşinde diyebiliriz. Ancak kimse bu yükselişten Instagram kadar faydalanmış değil.

Instagram, Snapchat'ten sadece Hikayeler fikrini değil aynı zamanda filtreler fikrini de kopyaladı. Böylece sosyal ağlardaki iletişim, gittikçe görsel odaklı oldu. Kısacası etkileşimi en yüksek oranda olan sosyal ağ, bu özgün özelliği kullanarak hali hazırdaki konumunu güçlendirdi. Görünen o ki; şirket artık bu özelliği web'de de yaygınlaştırarak kullanım alanına masaüstünden ya da webden vazgeçemeyen daha geleneksel kullanıcıları da eklemek istiyor.

Instagram Hikayeler'in web versiyonu dün aktif hale getirildi. Ancak bu güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması birkaç haftayı bulabilir. Web üzerinden hikaye yükleme özelliği ise bir kaç ay içinde herkes kullanımına açılacak.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.