Snapchat eriyor: İkinci çeyrek verilerinde büyüme ve gelirler daralıyor

Snapchat eriyor: İkinci çeyrek verilerinde büyüme ve gelirler daralıyor

Snapchat'in çatı şirketi Snap, 30 Haziran tarihiyle biten 2017 yılı ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Snapchat, günlük aktif kullanıcı sayısını 7.3 milyon kullanıcıyla artırarak toplamda 173 milyon günlük aktif kullanıcıya eriştirirken, büyüme oranı ise yüzde 4.2'de kaldı. Geçtiğimiz çeyrekte yüzde 5 olan büyüme hızı, az bir oranda azaldı.

Snap'in gelirleri 181.6 milyon dolarda kalırken, Snap'in her bir kullanıcı başına elde ettiği gelir 1.05 dolar olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte kullanıcı başına elde edilen gelir 0.50 dolar civarındaydı. Snap'in bu çeyrekte 443 milyon dolar kaybetmesi de dikkat çeken bir diğer veri. 2016 yılının ikinci çeyreğinde yani geçtiğimiz yılın aynı zamanlarında Snap 116 milyon dolar kaybetmişti. Pazarlama ve satış giderlerinin şişiyor olması, Snap'in kazançlarından yüksek olması da bir diğer olumsuz gelişme.

Snap her ne kadar kullanıcı sayısını artırmış olsa da, yeni kullanıcı kazanamıyor olması ve Instagram'ın Stories ile Snapchat'e ciddi bir rekabet içine girmesi, Snapchat'i bazı yönlerden vurmuştu. Yatırımcıların yavaşlayan kullanıcı büyüme hızından memnun olmadıklarını dile getirmesi de Snap için bir diğer kötü haber olarak öne çıkıyor.

Çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Snap hisseleri 13.69 dolar değerle kapattığı bir önceki güne göre ciddi değer kaybetti. Snap hisseleri yüzde 16 oranında değer kaybederken, hisse başına fiyat 11.50 dolara kadar geriledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.