Turkcell Teknoloji Zirvesi 2016'da öne çıkanlar

Turkcell Teknoloji Zirvesi 2016'da öne çıkanlar

Turkcell'in sekizincisini düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi 2016'yı sizlere çok sayıda haber ve röportajlarla aktardık. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte 100'ün üzerinde konuşmacı ve 7 bin katılımcı vardı.

Bu yazıda ise özel röportaj ve haberimizin arasından öne çıkan haberlerimizi sizler için derledik. 

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu'nun paylaştığı rakamlar dikkat çekiciydi.

Kaan Terzioğlu Turkcell uygulamaları olan Goller Cepte’nin 1.9 milyon, Turkcell Müzik’in 5.5 milyon, Akıllı Depo’nun 2.5 milyon ve Turkcell BiP!’in de 6.5 milyon indirilmeye ulaştığını belirtirken bunların haricinde Turkcell TV+’ın kullanıcı sayısı da 650 bin olduğunu açıkladı. Konuşmasının haricinde Kaan Terzioğlu ile yaptığımız röportajı yukarda izleyebilirsiniz.

ilker-kuruoz-turkcell

Turkcell CTO’su İlker Kuruöz'ün açıklaması ile sekiz yıllık süreçte toplamda 750 fikir önderi ve 33 bin katılımcıyı ağırlayan etkinliğin bu yılki kısmında öne çıkan açıklamalara birlikte bakalım. Öncesinde İlker Kuruöz'le yaptığımız ropörtaja ulaşmak isteyenlerin buradan izleyebileceklerini belirteyim.

Etkinlik alanını yakından görmek isteyenler için kısa bir gezi videomuzu hemen aşağıda izleyebilirler.

McKinsey Global Institute Başkanı Richard Dobbs'tan ilk 50 milyon kullanıcıya ulaşılma zamanı

Telefonun ilk 50 milyon kullanıcıya ulaşmasının 75 yılda olduğunu belirten Dobbs buna karşılık radyonun 38 yılda, televizyonun ise 13 yılda eriştiğini belirti. İnternetin 3 yılda ilk 50 milyon kişiye ulaşması ile değişen dünyada Facebook 1 yılda, Twitter ise 9 ayda ilk 50 milyon kullanıcıya, Angry Birds ise 35 günde ulaşmış.

brad-templeton

Yazılım şirketlerinin tüm endüstrileri ele geçirmeye başladığı bir sürecin ortasındayız

Günün etkili konuşmalarından birine imza atan Brad Templeton'ın ne şirketi olursanız olun yazılım şirketi olmanız lazım, aksi halde yok olacaksınıza getirdiği konuşmasında Kodak ve Instagram karşılaştırmasına yer verdi. Templeton, 17 bin çalışan ile batan Kodak’a karşılık 13 çalışana sahipken Facebook’un 1 milyar dolara aldığı Instagram’ı bunun önemli bir örneği olarak nitelendirdi. Bu arada Brad Templeton ile yaptığımız özel ropörtaja buradan ulaşabilirsiniz.

rob-demtz

Reklam dünyası inovasyonla şekillenecek

Cannes Innovation Direktörü Rob Dembitz‘in Cannes Lions'ta ödül kazanan işlerin teknolojiyi nasıl barındırdığını açıklaması ve ilerleyen süreçte inovasyonun hayatımızda nasıl yer alacağını reklamlardan örneklerle paylaşması dikkat çekiciydi.

finctech-teknoloji-zirvesi-360

Büyüyen Fintech ekosistemi

Melike Kara'nın "Eskiden ‘FinTech’ ekosisteminde yalnızca bankalar vardı. Şu an ödeme sistemleri pazarında bizim gibi operatörleri, cihaz üreticilerini, perakendecileri, yeni nesil ‘FinTech’ girişimlerini ve banka bağımsız ödeme platformlarını görebiliyoruz." açıklaması hem ekosistemin hem de oturumun özetiydi.

dijital-donusum

Dijitalle değişen müşteri deneyimi

Pazarlama üzerine konuşmaların yer aldığı salonda Bain & Company'den Ozan Bayülgen’in dijital müşteri toplam müşteri portföyü içerisinde yüzde 5 de olsa daha değerli olduğu açıklaması öne çıkanlar arasındaydı. Bayülgen dijital müşterinin AB ses kırılımında yer almasından öte gelecekte dijitalleşecek diğer müşteriler açısından da markalar için önemli bir tecrübe olarak nitelendirdi.

girisimcilik-teknoloji-zirvesi

Girişimde doğru yer, doğru zaman

Yeni İşler ve Girişimcilik oturumları ile girişimler üzerine de yoğunlaşan etkinlikte öne çıkan konuşmalardan birini İstanbul’dan San Francisco’ya Yolculuk oturumunda Eren Bali yaptı: "İnternet girişimlerinin başarısında doğru yer ve doğru zaman çok önemli."

noropazarlama

Tüketici satın alma kararını neye göre verir?

Turkcell Stratejik Pazarlama Yöneticisi Murat Killi'nin birbiri ardınca önemli bilgileri sıraladığı nöropazarlama oturumunda öne çıkan nokta kişinin kararları verirken yüzde 80 ile yüzde 90 aralığında otopilot denilen öğrenilmiş bilinçsiz hazır tepkiler verdiği oluyor.

surucusuz-otomobiller-turkcell-teknoloji-zirvesi

2025’te sürücüsüz otomobiller hayatımızın bir parçası olacak

Nesnelerin internetinin de konuşulduğu etkinlikte öne çıkan oturumlardan biri de sürücüsüz otmobillerin konuşulduğu paneldi. Bosch Otomotiv Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Tunçdöken'in otonom sürüş veya sürücüsüz otomobiller trafik kazalarına bağlı ölümler de fazlasıyla azaltacağını belirterek kişinin arabadaki navigasyon cihazına gideceği adresi yazıp, o noktaya aracın kendi kendine gitmesi senaryosu 2025’te gerçekleşmiş olacağı konuşması dikkat çekiciydi.

Boston Consulting Group kurucularından Martin Reeves ve uzaya giden dördüncü turist Anuşe Ansari ile ropörtajlarımızı da izlemenizi tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.