Uber'in rakibi Lyft'e 530 milyon dolar yatırım geldi

Uber'in rakibi Lyft'e 530 milyon dolar yatırım geldi

Şoförlü özel araç kiralama alanında Uber'in ne önemli rakiplerinden Lyft, büyük bir yatırımla aradaki farkı kapatmak istiyor. Yarım milyar doları geçen yatırım turuna Japon e-ticaret devi Rakuten öncülük ediyor.

Gelen haberlere göre Lyft, 530 milyon dolarlık bir yatırıma imza atacak. Rakuten'in yüzde 11.9 hisse karşılığında 300 milyon dolar yatırım yatırım turu Lyft'i 2,5 milyar dolar değerlemeye çıkaracak. Daha önce 2 milyar dolar değerlemeyle yatırım alacağı konuşulan Lyft, bu haberle beklentilerin üzerinde bir yatırıma imza atmış olacak.

Şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarını 850 milyon dolara çıkaran Lyft'in bu yatırımla daha hızlı büyüyeceği ve Uber'le rekabeti kızıştıracağı aşikar. Ancak Uber ile arasındaki mesafenin biraz fazla olduğunu söylemekte de fayda var.

Uber vs Lyft

Son yatırımlarla 40 milyar dolar değerlemeye çıktıktan  sonra da milyar dolar seviyesinde yatırım alan Uber, Türkiye'nin de aralarında olduğu 250'den fazla pazarda faaliyet gösteriyor. Lyft'in faaliyette olduğu pazar sayısı ise henüz 60 civarında.

Uber ile hem sürücü hem de müşteri kazanımı için rekabet eden Lyft, Uber hakkındaki iddiaları ve Uber'den aldığı yanıt hala akıllarda. Uber ise aleyhinde çıkan bu tür haberler ve engellemelere rağmen agresif büyümesine devam ediyor.

Bu kategorideki girişimler için Hindistan'da ve Çin'de de oldukça sıcak yatırımlar konuşuluyor.

Lyft, yeni yatırım sonrasında Türkiye'ye de açılır mı dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.