Hindistan'ın pazar lideri Ola Cabs, 200 milyon dolara TaxiForSure'u satın aldı

Hindistan'ın pazar lideri Ola Cabs, 200 milyon dolara TaxiForSure'u satın aldı

ola cabs hindistan taksi cagirma

Hindistan'ın en büyük taksi çağırma uygulaması Ola Cabs, rakiplerinden biri olan TaxiForSure'u satın aldı ve Uber karşısındaki konumunu biraz daha güçlendirdi.

200 milyon dolar değerinde nakit ve hisse karşılığında gerçekleşen bu satın alma sonrasında Ola'nın taksi filosu 100 binden 115 bine yükselirken, TaxiForSure 47 şehirde yine kendi markası altında hizmet vermeye devam edecek.

Hindistan'ın 67 ilinde hizmet veren Ola'nın rakibi Uber ise 11 ilde hizmet veriyor. Uber'in ulaştığı araç sayısı bilinmese de daha çok üst seviye pazarlarda yer edinmeye çalışıldığı görülüyor.

Uber'in karşısındaki güç: Softbank

Geçen ay Çin'deki taksi çağırma uygulamaları Didi Dache ile Kuaidi Dache'nin birleşmesine baktığımızda ortak yatırımcı olarak Japon telekom devi Softbank dikkat çekiyor. Softbank, Ola'ya 210 milyon dolar yatırım yaparken, Kuaidi Dache'ye yapılan 600 milyon dolarlık yatırıma da liderlik etmişti. Softbank, 250 milyon dolar da Grabtaxi'ye yatırım yapmıştı.

Kısacası Softbank'ın öncülük ettiği bu yatırımlar ve Uber'in Hindistan'da bir ara yasaklanması ABD'li şirketin Asya pazarında işinin biraz zor olacağını gösteriyor. Türkiye pazarında ise şimdilik sessiz bir rekabet devam ediyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.