Apple, araba konusunda hazırlıklara İsviçre'den başlıyor

Apple, araba konusunda hazırlıklara İsviçre'den başlıyor

apple-car-conceptApple'ın faaliyet alanı genişliyor, üstelik ortaya atıldığı ilk günden bu yana gündemden düşmeyen Apple Car'a doğru. İsviçre'deki yasal dökümanlarını revize eden Apple, taşıtlar kategorisini faaliyet alanları arasına ekledi.

Haberin kaynağı, İsviçreli Apfelblog'da Apple'ın İsviçreli hukuki danışmanlık şirketi Baker & McKenzie aracılığıyla yasal dökümanlarında yaptığı değişikliğe dikkat çekiliyor. Buna göre Apple'ın faaliyet alanı bilgileri motorlu taşıtlar, raylı araçlar, gemiler, bisikletler, hava taşıtları, bunların aksesuarları ve yedek parçalarını içerecek şekilde güncellendi.

Konuya aşina olmayanlar için resmi belgelerde faaliyet alanlarıyla ilgili detaylar olabildiğince geniş gösterilir ve böylelikle ileride belirmesi olası yasal sorunların önüne geçilir. Yani dökümandaki bilgiler, Apple'ın deniz veya hava araçları üretmek niyetinde, en azında şimdilik, olduğu anlamına gelmiyor. Kritik olan bilgi, taşıtlar genel başlığıyla yeni bir faaliyet alanının Apple tarafından resmen tanınmış olması.

Apple'ın 2020 yılında üretmeye başlayacağı söylenen Apple Car, şirketin yaptığı işe alımlar ve şirkete karşı açılan davada elektrikli araçlar için parça ürettiği iddialarıyla gündeme gelmeye devam etti. İsviçre'den gelen haber, bu iddiaları güçlendiren yeni bir gelişme olarak görülebilir.

Buna karşılık Apple, gelenek olduğu üzere söylentiler karşısında sessizliğini koruyor. Zira, Apple CEO'su Tim Cook, dün Alman The BILD'e verdiği röportajda Apple Car ile ilgili söylentileri okuduğunu ancak bu konuda yorum yapamayacağını söylüyordu.

Görsel Kaynak: Apfelblog, Apple Car konsept görüntü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.