Apple, elektrikli aracı için 2020 yılında üretime geçmeyi planlıyor

Apple, elektrikli aracı için 2020 yılında üretime geçmeyi planlıyor

Apple, bir süredir 200 kişilik sağlam bir ekiple gözlerden uzak bir şekilde geliştirdiği söylenen elektrikli aracını 2020 yılında üretmeyi planlıyor olabilir. Bloomberg'in konu hakkında bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, önümüzdeki beş yıllık sürede üretime gitme planı Apple'ın elektrikli araçlar konusundaki agresif hedefini de ortaya koyuyor. Zira Apple, 2017 yılında yeni nesil elektrikli araçlarını piyasaya sunmayı planlayan Tesla ve General Motors'a karşı rekabetinde böylelikle avantaj sağlamak istiyor.

İddialar doğruysa, Apple, otomotiv şirketleri için geliştirmesi ortalama beş ila yedi yıl alan elektrikli araçlar üzerinde halihazırda bir süredir çalışıyor. Zira buna kanıt olarak görülebilecek son gelişme, A123 Systems'in açtığı davaydı. Elektrikli araçlar için batarya üreten A123 Systems, çalışanlarının Apple tarafından geçtiğimiz Haziran ayından itibaren agresif iş teklifleriyle yaklaşıldığını söyledi.

A123 Systems'in iddiasına göre büyük bir batarya birimi oluşturan Apple, A123 Systems'in kritik projelerini yöneten mühendislerine iş teklifi götürdü. Mühendislerin anlaşmalarına aykırı olmasına rağmen, beşi şirketten ayrılarak Apple'da benzer bir batarya projesi üzerinde çalışmaya başladılar. A123 Systems'te üst düzey görevlerde bulunan ve yakın zamanda Apple'da göreve başlayan Mujeeb Ijaz'ın da bu işte parmağı olduğu iddia ediliyor.

apple car 2A123 Systems şikayetinde Apple'ın LG, Samsung, Panasonic ve Toshiba gibi farklı şirketlerden de batarya konusunda uzman kişileri işe almaya çalıştığı belirtiliyor. Apple'ın bir süredir çok konuşulan olası elektrikli araçlar ekibi, şirketin bu alandaki çalışmalarının yazılımla ya da CarPlay'le sınırlı olmadığını da gösteriyor. Apple'ın elektrikli araçlar ekibiyle ilgili bir liste için 9to5Mac'in yaptığı derlemeyi görebilirsiniz.

Apple'ın elektrikli araçlar için 2020 yılında üretime geçmeyi planladığını söyleyen kaynaklar, şirketin projeyi rafa kaldırma olasılığından da söz ediyorlar. Projenin geliştirilme aşamasında oldukça seçici davranmasını beklediğimiz Apple'ın üst düzey yöneticileri, projeden memnun kalmazsa, Apple, elektrikli araç üretiminden vazgeçebilir de.

Beklendiği gibi, Apple tarafından konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Bu da şirketin bütün gizemini koruyan elektrikli araç projesinin daha çok konuşulacağını gösteriyor.

iMove görsel: Livi Tuduoran'ın konsept çalışması

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.