Uber çalışanları rakip şirketleri sahte çağrılarla zarara uğratıyor

Uber çalışanları rakip şirketleri sahte çağrılarla zarara uğratıyor

Şehir içi taşımacılıkta yeni bir dönem açan Uber hakkında yeni bir olumsuz vaka daha ortaya çıktı. CNN'in eriştiği bilgilere göre Uber çalışanları rakip şirket Lyft'in işlerini bozguna uğratıyor.Daha önce şoförlere Uber dışında bir şirketle çalışmamaları için kısa mesajlarla gözdağı veren Uber, bu kez Lyft'te sahte araç çağırma işlemlerinden sorumlu tutuluyor. Telefon numaraları üzerinden teyit edilen bilgilere göre Ekim 2013'ten bu yana Uber çalışanları 5560 kez Lyft araçlarına istek gönderip iptal etmiş. Yüzlerce kez sahte çağrı yapan çalışanlar var.

Bazı Uber çalışanlarının bir çok farklı hesapla ve yüzlerce kez (bir kişi 1500'den fazla sahte çağrı yapmış) bu sahteciliği tekrarladığını teyit eden Lyft, bu durumdan elbetteki rahatsız. Zira bu durum şoförlerde Lyft'in daha iyi olduğu algısını oluştururken bir yandan da şoförlerin kazançlarını olumsuz yönde etkiliyor. 177 Uber çalışanının bu sahte taleplere karıştığını söyleyen Lyft, Uber çalışanlarının iptal etmedikleri araç çağırmalarda da kısa mesafeli, düşük kârlı yolculuklukları tercih ettiğinin altını çiziyor.

Diğer yandan bu talepler Lyft'in yoğunluğunu artırırken Uber'in müşteri sayısını artırması anlamını taşıyor.Geçen yıl da aynı şikayetler vardı. Geçen yıl da aynı şekilde Uber'in kirli işler yaptığı yönünde çıkan haberler, Los Angeles merkezli şirketin 'satış taktiklerimizi yumuşatacağız' şeklinde bir açıklama yapmasına neden olmuştu. Ancak sahte araç çağırma olayları devam etmişti. Üstelik etkilenen sadece Lyft olmadı.Bu haliyle Samwer Kardeşler'in taktiklerini hatırlatan Uber, Avrupa'da karşılaştığı taksici isyanını bir nebze de olsa bastırmayı başarmıştı. Bu durumun nasıl çözümleneceğini ise zaman gösterecek.

Uber'in sıradışı büyümesinde agresif (!) tutumunun ne kadar etkisi var bilinmez ama bu taktiklerin kötü birer imaj yansıttığına şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.