Çin'in Alibaba destekli lider taksi uygulaması Kuaidi Dache 600 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in Alibaba destekli lider taksi uygulaması Kuaidi Dache 600 milyon dolar yatırım aldı

Çin'in 150 milyondan fazla kullanıcılı dev taksi uygulaması pazarındaki sıkı yarış tüm hızıyla devam ediyor. Hem yeni bölgelere açılmak hem de pazar payını arttırmak isteyen uygulamaların, bol sıfırlı yatırım turları birbirini izliyor. Furyaya son dahil olansa, Çin pazarının yüzde 54,4'ünü elinde tutan Kuaidi Dache* oldu.

Japonya merkezli SoftBank liderliğinde aldığı 600 milyon dolarlık yatırım aldığını duyuran Kuaidi Dache'nin bu turuna yatırımcıları olan Alibaba ve Tiger Global da katıldı. Girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 725 milyon dolara çıktı.

Daha önce burada incelediğimiz gibi, Çin'in taksi uygulamaları pazarı, Asya merkezli internet devlerinin yeni rekabet alanı olarak büyüyor. Alibaba destekli Kuaidi Dache'nin en yakın rakibi, pazarın 44'ünü elinde tutan Didi Dache'nin arkasında Alibaba'nın ana rakiplerinden Tencent var. Bir diğer güçlü rakip Baidu ise hatırlayacağınız gibi Uber'i destekliyor.

Uber'in Baidu'dan 600 milyon dolarlık destek aldığı haberinden kısa bir süre sonra Didi Dache'nin Singapurlu Temasek Holding liderliğinde 700 milyon dolar yatırım aldığını öğrenmiştik. Kuaidi Dache'nin de yatırım turuyla yarışta bir etabın daha geride bırakıldığını söyleyebiliriz.

*Meraklısı için, Kuaidi Dache'nin kelime anlamı hızlı taksiler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.