Deutsche Telekom ile anlaşan Groupon'un hisseleri hareketlendi

Deutsche Telekom ile anlaşan Groupon'un hisseleri hareketlendi

Halka arz olduktan sonra hisse fiyatları düşüşe geçen Groupon, Alman telekomünikasyon devi Deutsche Telekom ile bir anlaşma imzaladı. İki şirket için de değerli görünen anlaşma, Groupon'un hisse fiyatlarında küçük bir artış sağladı bile.

The Financial Times Deutschland'ın geçtiği habere göre anlaşma Deutsche Telekom'un mobil kullanıcılarını kapsayacak. Bu durum şüphesiz Groupon'un Avrupalı mobil üye sayısına ciddi bir artış getirecek. Wall Street Journal'dan Ben Rooney'nin yorumuna göre de DT internet servislerinde ilerleme hedefine uygun bir adım atmış olacak.

Groupon'un 45 ülkede (önceden 50'nin üzerindeydi), günde binden fazla fırsat duyurduğu biliniyor. Mobil üye sayısı 128 milyon civarında ve yerel reklamcılık yarışında en önemli oyunculardan biri. 2011 Ocak ayı itibariyle dünya çapında üye sayısı ise 50 milyondan fazla. 2010 itibariyle 62,42 milyar Euro geliri olan DT ise küresel bir oyuncu ve 2015 itibariyle internet servislerinden 2-3 milyar euro kazanmayı hedefliyor. (DT, aynı zamanda Turkcell Europe'un altyapısını sağlıyor.)

Mobil operatörlerin internet servislerine yönelimine dünya çapında rastlamak mümkün. Hatta Türkiye'de Groupon-DT anlaşmasının bir benzeri Turkcell-Markapon arasında yapılmıştı. Bu anlaşmayı grup alışveriş sitelerinin kurumsal şirketlere dönük fırsat sunma anlayışının bir göstergesi olarak da görebiliriz ki bu konuda yerli ve yabancı örnekler giderek çoğalıyor.

Bu anlaşmanın aklımıza getirdiği bir diğer isim ise Groupon'u 6 milyar dolara satın almak isteyen ve artık bir mobil cihaz üreticisi olan Google. Grup alışveriş pazarının yakasını bırakmayan ve şu sıralar sosyal aramaya odaklanan Google, Zagat ve Daily Deal'ı satın almıştı. Bu yıl, Google'ın mobil servisler ile fırsat pazarına neler katacağını, Groupon'un buna nasıl karşılık vereceğini göreceğimiz için oldukça hareketli geçecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.