Zynga'nın Borsa Oyunu Başlıyor

Sosyal oyun devi Zynga, bugün 10 milyon adet hissesini 10 dolar/hisse fiyatıyla halka arz ediyor. Bu haliyle Zynga'nın değeri beklenin altına düşecek ama yükselen bir ilgi görülebilir. Zynga'nın kurucusu Mark Pincus ve yatırımcılar meraklı ve diken üstünde.

Açılış fiyatıyla halka arzdan 1 milyar dolar kazanmayı bekleyen Zynga, teminatlar hesaba katılmadığında 7 milyar dolar değerlemeye erişebilir. Teminatlar dahil edildiğinde ise değeri 8,9 milyar dolara çıkıyor. Daha önce 14 ile 20 milyar dolar arasındaki çatlak seslere rağmen Zynga 10 milyar dolar civarında bir değerleme ile borsaya açılmayı umuyordu.

Hisse başına 8-10 dolarlık bir değerlendirme hedefleyen Zynga’nın üst etiketten açılışı yapması, Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt için pek sürpriz olmas gerek. Zira Google, Zynga'ya yatırım yaptığında Schmidt Google'ın başındaydı ve Marc Pincus'a olan inancını açıkça dile getiriyor. Mark Pincus da elindeki hisselerle 1,12 milyar dolarlık 'küçük' bir servetin sahibi olmak için bekliyor.

Elbette Schmidt'in umudu Zynga'nın Linkedin gibi bir çıkış yapmasına yetecek değil. Hızlı yükselen grup alışveriş pazarının lideri Groupon borsada istediğini tam olarak alamamıştı.Sosyal oyun dünyasında da işler Zynga için çok iyi gitmiyor. 2011 yılı başında Zynga'nın toplam 59 milyon günlük aktif oyuncu sayısı varken 3. çeyrekte bu sayı 49,8 milyona düştü.

Her şeye rağmen Zynga'nın borsada Electronic Arts’ın önüne geçebilecek olması (7,69 milyar dolar) olumlu sonuçlar doğurabilir. Türkiye gibi oyuncu potansiyeli yüksek ülkelere doğru atılan adımlar ve oyun içi reklam fırsatları yatırımcıları heveslendirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.