Youtube Konser Bileti ve Daha Fazlasını Satmaya Hazırlanıyor

Youtube Konser Bileti ve Daha Fazlasını Satmaya Hazırlanıyor

Kısa süre önce video düzenleme tarafında bir dizi yenilik açıklayan ve Adwords ile desteklenen Youtube, önemli bir adıma imza atıyor. Merch Store adı verilen online mağaza, YouTube'dan konser biletleri, ünlülere ait dijital ve fiziksel ürünler satın alınmasını sağlayacak.

Artık ayda 800 milyon kişinin ziyaret ettiği Youtube, online bilet tarafında SongKick ile anlaşarak kendi tabiriyle 'bilet gişesi' oluyor. Henüz açıklanan yenilik bilet satışının ötesinde deneyimler de sunacak, Topspin ile kullanıcı etkileşimini arttırmaya çalışacak ve dijital müzik satışında iTunes ve Amazon ile çalışacak.

Google, Merch Store'u müzik alanındaki iş ortaklarına önümüzdeki haftalarda kullanıcılara sunmayı planlıyor. Üstelik sadece ABD'de değil tüm dünyada yeni bir dönem başlatacak ama Google'ın dijital müzik satışında iTunes'a bağımlı olması, gelen olumlu haberlere rağmen Google Music'in halen hazır olmadığını gösteriyor. (Tabii bir de Facebook Müzik var..)

Youtube Merch Store

Hemen her alanda direkt ya da dolaylı olarak yer alan Google'ın bilet satışına girmesi sektörde nasıl bir etki uyandıracak emin değilim ama bu alanda adım atabilecek yeni girişimlerin artık daha büyük bir rekabete girmek zorunda kalacağına şüphe yok.

Kişisel video portalı olarak bilinçaltımıza kazınan ve online video dünyasındaki lider konumu Facebook  tarafından tehdit edilen YouTube profesyonel içeriklere ve canlı yayınlara yöneleceğini açıklamış, daha önce de Youtube.com/Store üzerinden film kiralamaya (şu anda ücretli içerik görünmüyor) başlamıştı. Bakalım 6. yılını günlük 3 milyar gösterimle kapatan Youtube'un 7. yaş pastası ne kadar büyük olacak.

Görsel Kaynak: timons106

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.