Facebook Müzik Eylül Ayında Bir Sürprizle Karşımıza Çıkabilir

Facebook Müzik Eylül Ayında Bir Sürprizle Karşımıza Çıkabilir

Facebook'un dijital müzik sektörüne damga vuracağı konuşmaları yeniden alevlendi. Gelen duyumlar Facebook'un yeni müzik servisini F8 Geliştirici Konferansı'nda duyuracağını söylüyor. Duyumlardan daha fazlası ya da eksik bir şeyler olabilir.

Facebook'un geleneksel geliştirici konferansı F8'de müzik servisini duyuracağı bugün CNBC ve Mashable'da konu edildi. Son olarak bir Facebook sözcüsünün F8'de yeni bir tanıtımın olmayacağı söylemi aktarılmış olsa da, 22 Eylül'de Facebook'un Spotify, Rdio ve MOG işbirlikleri ile beklenen adımı atacağı düşünülüyor.

Facebook'un fırsat işinden çıkması ve Spotify'ın ABD'ye giriş yapması Facebook'un bu alanda adım atmasını kolaylaştırabilir ancak Mashable'dan Ben Parr bu konuda bazı paylaşımlarda bulunuyor.

Parr, Facebook'un Apple ve Google gibi müzik barındırmayacağı ve iş ortakları üzerinden açık bir online medya platformu oluşturacağını aktarıyor. Bu platformda elbette geliştiriciler ön plana çıkacak. Sunulacak hizmetin medya platformu olarak anılması ise son zamanlarda artan Facebook'tan film kiralama hizmetlerini tek noktada toplanması anlamına gelebilir. Bunun için adı geçen ilk isim Netflix. WSJ da bu yönde bilgi paylaşıyor ve video oyunlarını da işin içine katıyor. Fotoğraf ve video paylaşımlarına müzik parçalarının da dahil edilmesi bekleniyor. Facebok Vibes ise indirilebilir ek bir uygulamaya işaret ediyor.

Bu söylentiler (Facebook'un gerçekten müzik barındırmaması) 'Facebook Telefonu' söylentilerine benzer şekilde haklı çıkabilir. Sosyal ağ devi yıl sonunda 1 milyar kullanıcıya ulaşma hedefinde ve elindeki büyük potansiyeli elini hamura bulaştırmadan kullanabilir. Facebook kullanıcıları beklenti içinde. Facebook'ta BandPage uygulaması ile müzik albümlerine özel hizmet veren RootMusic'in 16 milyon dolar yatırım almaya yakın olması da bu alandaki potansiyele ışık tutuyor.

Dijital müzik dünyasına damgasını vuran Apple'dan sonra Google'ın bu alanda adım atması Facebook'un adım atmasını neredeyse zorunlu kılıyor. Sosyal müzik servisi Ping'i çıkaran ve Facebook'tan darbe alan Apple, Eylül ayında geleneksel müzik odaklı toplantısını yapacak.

Sözün özü, bu ay dijital müzik konusunda oldukça sıcak geçecek ve ben beklentilerin boşa çıkacağını hiç sanmıyorum...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.