Online Müzik Artık Apple'dan Sorulacak

Müzik bulutlara taşınıyor ve görünüşe göre bundan en çok faydalanacak firmaların başında da Apple yer alıyor. CNET'in konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Apple, bulut müzik servisi için EMI ile lisans anlaşmasına vardı. Geçtiğimiz ay içerisinde Warner Music Group'la da bulut müzik servisi için anlaşmaya varan Apple, böylece müzik endüstrisinin 4 büyüklerinden ikisini resmi olarak "renklerine bağladı".

İddialara göre geriye kalan Universal Music Group ve Sony Music Entertainment'ın Apple ile anlaşmasına ise sayılı günler kaldı. CNET'in kaynaklarına göre Apple önümüzdeki hafta içerisinde bu iki firmayla da anlaşmasını sona erdirebilecek gibi görünüyor.

Müzik severler ve Apple cihazları kullananlar için bu çok iyi bir haber olabilir ama Google ve Amazon için durum biraz daha farklı.

Google ve Amazon kullanıcıların kendi sahip oldukları şarkıları bulutlara kaydederek diledikleri zaman dinleyebilecekleri Amazon Cloud Drive ve Google Music'i birkaç ay önce açmışlar ve müzik endüstrisinin 4 büyüklerinden tepki almışlardı. Bu sırada Apple ise bir yandan yapımcılarla uzun zamandır devam eden görüşmeleri sürdürüyor ve kendi alt yapısını hazırlıyordu.

Görüşmeler büyük oranda tamamlandığına göre Apple'ın çok yakın zamanda lisans anlaşmalarıyla güçlendirilmiş kendi bulut müzik servisini resmi olarak duyurmasını bekleyebiliriz. Örneğin önümüzdeki ay düzenlenecek olan WWDC zamanlama olarak çok uygun görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.