Yüzünü Grup Alışverişe Dönen Google DailyDeal.de'yi Satın Aldı

Yüzünü Grup Alışverişe Dönen Google DailyDeal.de'yi Satın Aldı

Google, grup alışveriş treninin lokomotifi Groupon'u satın alamadı ama onun peşindeki vagonlardan biri olan DailyDeal.de'yi satın almayı başardı. 2009 yılında iki kardeş girişimcinin kurduğu Berlin merkezli girişim artık Google'ın.

Google tarafından henüz bir açıklama yapılmamış. Satın alma bedeline dair de bir rakam geçmiyor ancak Fabian ve Ferry Heilemann'ın 2 yıl önce kurduğu DailyDeal.de üzerinden Google tarafından satın alındıklarını açıklamış. İki kişiyle başlayan girişim bugün Almanya'nın dışında Avusturya ve İsviçre'de de fırsatlar sunan bir ekip işi haline gelmiş.

DailyDeal, şu anda 50 civarında şehirde yemek, eğlence, turizm ve perakende alanında fırsatlar sunuyor. Ekip artık bütün bilgi birikimlerini Google Offers (Google Fırsatlar) ile Groupon'a karşı kullanacak. TheNextWeb'in aktardığına göre grup alışveriş sitesi 2011'in ilk çeyreğinde  252.000 belgeli satış yapmış.

Samwer Kardeşler ile benzer bir başarı ortaya koyan Heilemann Kardeşler, şimdiye dek yaklaşık 10 milyon dolar yatırım almayı da başarmıştı. Google'a nasıl bir fatura kestikleri bilinmese de, Alman kardeşler şimdiye kadarki en iyi anlaşmanın (deal) bu olduğunu söylüyorlar.

Google kısa süre önce Dealmap'i satın alarak Google Offers'in yaşadığını bizlere hatırlatmıştı. Yeni bir satın almanın gelmiş olması, Reuters'in bir kaç gün önce paylaştığı Yipit raporunu doğrular nitelikte. Google Offers'ın fırsat dünyasından pek de pay alamadığını gösteren rapor, Google Offers'ın toplam kazancının Temmuz-Ağustos arasında yüzde 23 düştüğünü gösteriyor. Üstelik Google sunduğu fırsat sayısını yüzde 22 arttırmışken.

Rapor aynı zamanda Groupon ve LivingSocial'ın aynı dönemde pazar paylarını yüzde 2 oranında kaybettiklerini de gösteriyor. Buna göre Groupon'un pazar payı yüzde 51, LivingSocial'ın yüzde 20. Görünüşe göre ikinci kuşak grup alışveriş siteleri pazar payını büyütüyor.

Google aslında büyük önem taşıyan, ilk fırsatları ile pek ses getirememişti. Şimdi yine bir kurtarma planı olarak satın alma gücünü ortaya koymuş görünüyor. Facebook'un havlu attığı bu alanda bakalım Google nereye kadar gidecek..

Hatırlayacağınız üzere Groupon, Almanya merkezli City Deal'ı satın alarak Avrupa'da önemli bir çıkış yakalamış, Türkiye'ye de giriş yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.