Google Offers'ta İlk Fırsat Yayınlandı

Google Offers'ta İlk Fırsat Yayınlandı

Google, Groupon'u satın alamayınca hızlı sayılabilecek bir şekilde Google Fırsatlar (Google Offers) ile grup alışveriş pazarında yer alacağını duyurmuştu. İlk açıklamanın üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ve ilk Google fırsatınının yarın Portland'da sunulacağı açıklandı.

Güncelleme: Google Fırsatlar ilk kampanyasını Portland'da yayınladı. Portland'da % 70 indirimle çıkan kampanyadan 1708 kişi faydalanmış. İlk fırsatın ekran görüntüsünü aşağıdaki görebilir, fırsat sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Google, yeni hizmetinin Google Rehber'e kayıtlı mekanların sunduğu fırsatları e-posta yoluyla iletmek şeklinde çalışacağını söylemişti. Bugün gelinen noktada ise mobil uyarıları ve henüz tanıtımı yapılan Google Cüzdan (Google Wallet) da bu sistemi destekleyecek. 2012'ye kadar ABD dışına çıkması beklenmeyen servis, Kuzey Amerika'da yayılarak rüştünü ispatlamaya çalışacak.

İşte Google Offers'ın ilk fırsatı:

Google'ın İlk İndirimli Fırsatı

Google'ı Groupon'la rekabette bir adım öne çıkaran unsur kesinlikle mobilite olacak. Google Cüzdan uygulaması fırsat kuponlarını kullanmak için kullanılırken, Google'ın fırsat bildirimi ve kupon yönetimini de başarılı bir şekilde Android'e dahil edecek. Bu birikimle Google diğer servislerini de mobil e-ticareti tetiklemek için kullanabilecek. Dolayısıyla e-posta iletişiminin, zamanla arka planda kalacağını düşünüyorum ve Groupon'un mobil tarafta farklı bir çıkış yapmasını bekliyorum.

Google Rehber Türkiye'de aktif olarak kullanılırken, işletme ve mekanları derecelendirebildiğiniz Google Hotpot da Türkçe olarak hizmet vermeye başladı. Buna rağmen Google Fırsatlar'ın yakın zamanda Türkiye'ye gelmesi mümkün görünmüyor. Yine de Google.com/Offers adresinden sisteme dahil olabilir, Google Rehber'de oluşturulacak kuponlar hakkında şuradan (Türkçe) bilgi alabilirsiniz.  Google Fırsatlar'da kampanya düzenlemek için doldurulması gereken başvuru formu ise şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.