Yatırımcılara göre 2017'de takip edilmesi gereken 30 girişim

Yatırımcılara göre 2017'de takip edilmesi gereken 30 girişim

2016'ya ait hesap defterlerini kapattığımız şu günler, 2017'ye dair beklentilerin de en çok konuşulduğu dönem. Önümüzdeki yıla damgasını vuracak girişimleri belirlemekse, önemli ölçüde yatırımcıların işi. Bugüne kadar yatırımlarıyla aday girişimleri seçen VC'ler, görüşlerini bir kez daha Business Insider yayını için dile getirdi.

Yatırımcıların, özellikle doğrudan tüketiciyle çalışan B2C girişimlere odaklanmasını isteyen Business Insider'ın derlediği, 2017'de takip edilmesi gereken 30 girişim listesi şu şekilde:

Hooked

Bugüne kadar 3 milyon dolar yatırım alan Hooked, yılın en çok konuşulan uygulamalarından biri. Dijital yayıncılık uygulaması, hikayeleri metin mesajı uzunluğunda bölümlere ayırıp, kolayca tüketilebilir hale getiriyor.

Robinhood

Sıfır komisyonla borsada işlem yapmanızı sağlayan uygulamasıyla geçtiğimiz yıldan bu yana 66 milyon dolar yatırım aldı.

Laurel & Wolf

Online iç mimari hizmeti sağlayan girişim, iç mimarlar ve ev sahiplerini bir araya getiren hizmeti için 25 milyon dolar yatırım aldı.

Opendoor

Satılık gayrimenkulleri satış garantisiyle, adil piyasa değerinden satın alan Opendoor, 320 milyon dolar yatırım aldı bugüne kadar.

Gametime

Canlı spor ve eğlence etkinlikleri için son dakika bilet bulmanızı sağlayan uygulaması için bugüne kadar 33.3 milyon dolar yatırım aldı.

Discord

Oyun severler için mesajlaşma platformu üzerinden hem sesli hem metin mesajları gönderilebiliyor. Mesajlaşma uygulamaları yükselişi devam ederken aldığı yatırım miktarı 29 milyon dolar.

Hollar

Online "1 dolarcı" olarak niteleyebileceğimiz e-ticaret girişimi, 50 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan bu ucuzluk pazarını dijitalleştiriyor. 47.5 milyon dolar yatırım aldı.

Affirm

Taksitle satışın Türkiye'deki kadar yaygın olmadığı pazarlarda, dileyen herkesin satın alma işlemi sırasında kolaylıkla kredi almasını sağlıyor.  Bugüne kadar 520 milyon dolar yatırım aldı.

SoFi

ABD'de gittikçe daha büyük bir sorun haline gelen, öğrenim kredileri sorununa sosyal bir çözüm öneriyor. 1.58 milyar dolar yatırım aldı.

TheRealReal

123 milyon dolar yatırım alan online gönderi mağazası lüks malların gerçekliğini onayladıktan sonra daha düşük fiyatlardan satılmasını sağlıyor.

Earny

1.2 milyon dolar yatırım alan, Erarny botu satın aldığınız her şeyin fiyatını online izlemeye alıyor ve fiyatı düşünce paranızı geri almanızı sağlıyor.

houseparty-app

Houseparty

Yılın viral uygulamalarından biri olan Houseparty'yi Meerkat ekibi 69,5 milyon dolar yatırımla geliştirdi. 8 kişiye kadar canlı video sohbet yapılmasını sağlıyor.

Away

11 milyon dolar yatırım alan akıllı valiz girişimi 2017'de yeni ürün ve özellikler ekleyerek yolculuğa devam edecek.

Dia&Co

Büyük beden giysileri evde deneme konseptiyle dağıtan e-ticaret girişimi. 25 milyon dolar yatırım aldı.

Amino

28 milyon dolar yatırım alan girişim, uygulama geliştirmek ve yayınlamak isteyenler için kullanışlı bir platform sunuyor.

Marco Polo

Telefonunuzu telsize çeviren uygulama üzerinden tek dokunuşla sevdiklerinizle iletişim kuruyorsunuz. Bu özellik Marco Polo'ya 25 milyon dolar yatırım getirdi.

Plows&Mows

Talebe göre peyzaj girişimi, evin bahçesini düzenlemek için gerekli çim ve düzenlemeleri ayağınıza getiriyor.

Cheddar

Yeni nesil iş ve ekonomi haberleri yayını, Netflix modeliyle, talebe göre çalışıyor. Mobilde canlı yayının yükselişiyle 13 milyon dolar yatırım aldı.

Musical.ly

Musical.ly 

Canlı müziği mobile getiren uygulaması için 16 milyon dolar yatırım aldı.

Ever

13 milyon dolar yatırım alan girişim, fotoğraflarınızı, tüm cihazlarınızdan otomatikman bulutta yedekliyor.

Ripple 

Et olmayan et alternatifleri gibi günlük bitkisel süt ikamesi sunuyor. Bunun için 44 milyon dolar yatırım aldı.

Light

DSLR özellikli kompakt fotoğraf makinesinin 16 farklı lensi bulunuyor. 64.7 milyon dolar yatırım aldı.

Shift

Yeni nesil otomobil bayisi, araç satış ve alışı sürecinde tüm süreci hızlı bir şekilde hallediyor.

Forge

Oyun severlerin video oyunlarını ücretsiz bir şekilde canlı yayınlamalarını sağlıyor. Bunun için 9 milyon dolar yatırım aldı.

Zola

Evlenecek çiftlerin bir profil oluşturup, sanal ev kurgusu içinde ihtiyaçlarını-istedikleri marka ve modellerle-listelemesini sağlıyor. Eş dost bu sayede gözü kapalı hediye almak yerine çiftin istediği şeyleri onlara hediye edebiliyor. Zola üzerinden çiftler için kitle fonlaması da yapılabiliyor. 40.85 milyon dolar yatırım aldı.

Reserve

Foursquare ve Uber kurucu ortaklarının mobil restoran rezervasyonu ve ödeme uygulaması 15 milyon dolar yatırım almıştı.

ForUsAll

13 milyon dolar yatırım alan girişim, dileyen herkesin bir emeklilik planı yapmasını sağlamak istiyor.

Digit

Kullanıcısı yerine biriki yapan mobil uygulaması için 36 milyon dolar yatırım aldı, bugüne kadar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.