Mobil oyuncuların yüzde 90’ından fazlası uygulama içi sesli reklamlarla etkileşime giriyor

Oyun içi sesli reklamlar, reklamverenler için önemli. Çünkü bu reklamlar mobil oyunlarda sunularak oyuncuların dikkatini çekme potansiyeline sahip. 
Mobil oyuncuların yüzde 90’ından fazlası uygulama içi sesli reklamlarla etkileşime giriyor

Bilindiği gibi mobil oyunların yükselişi, taşınabilir teknolojinin ilerlemesiyle başladı. Sektör, 2000'lerin ortalarında gerçek bir patlama yaşadı. Bu dönemde, basit grafiklere ve sınırlı oynanabilirliğe sahip oyunlar rağbet görse de cep telefonlarının ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil oyun sektörü hızla evrilmeye başladı.

Özellikle 2008'de Apple'ın App Store'unun piyasaya sürülmesi, mobil oyunların popülaritesini artırdı. App Store, kullanıcılar için erişimi kolaylaştırarak binlerce oyunun ve uygulamanın yayılmasına olanak tanıdı. Ardından, Google'ın Android işletim sistemi için Google Play Store'un ve diğer platformların da benzer uygulama mağazalarının açılmasıyla birlikte mobil oyun sektörü daha da büyüdü. Bu mağazalar, kullanıcılara geniş bir oyun yelpazesi sunarken, geliştiricilere de oyunlarını milyonlarca insanla buluşturma imkanı sağladı.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.