Meta, reklam araçlarına yapay zeka görsel üretimini ekledi

Kullanıcılar, bir ürün görseline farklı arka planlar yerleştirmenin ötesinde doğrudan görsel oluşturabilecek.
Meta, reklam araçlarına yapay zeka görsel üretimini ekledi

Geçtiğimiz Ekim ayında Meta'nın yeni üretimsel yapay zeka özelliklerini Türkiye’deki reklamverenlere sunduğunu sizlere aktarmıştık. Meta paylaştığı bir blog gönderisiyle reklamverenler için gelişmiş yapay zeka özelliklerini tanıttı. 

Yeni yapay zeka özellikleri kapsamında, kullanıcılar, bir ürün görseline farklı arka planlar yerleştirmenin ötesinde doğrudan görsel oluşturabilecek. Kullanıcılar Meta'nın Advantage+'ına dahil olarak yapay zeka destekli görsel ve metin üretimi gerçekleştirebilecek. Böylece reklamverenler daha çekici reklamlar üretebilecek. Şirketin bu adımı ile reklam oluşturma sürecinin belirli bölümleri otomatikleştiriliyor. 

Özelliklerin önümüzdeki yıl küresel olarak tüm kullanıcılara açılması planlanıyor. Meta'nın kazanç sağlama başkanı John Hegeman'ın aktardıklarına göre; kullanıcılar, ilk kez, orijinal reklam öğesinden esinlenen ve metin yerleştirme özelliklerine sahip eksiksiz görüntü varyasyonları oluşturabilecek. Hegeman özelliğin kullanımını şöyle detaylandırdı: 

“Güzel kokulu bir fincan kahvenin reklamını yaparak kahve işinizi tanıttığınızı düşünün. Oluşturduğumuz yapay zeka, reklam öğenizin yemyeşil bir çiftliği yansıtan manzara gibi varyasyonlarını oluşturabilecek ve ayrıca size daha fazla yaratıcı seçenek sunmak için kahve fincanında ayarlamalar yapabilecek.”

İstemler aracılığıyla bir görüntü oluşturmanın yanı sıra, reklamverenler popüler yazı tipleri arasından seçim yaparak görüntünün üzerine metin uygulayabiliyor. Ayrıca reklam öğesinin farklı en-boy oranlarına uyması için oluşturulan görüntüleri yeniden kullanma seçeneği de sunulmakta. Söz konusu özelliğin Meta'nın Ekim ayında Instagram'da kullanıma sunduğu bir özellik olduğunu hatırlatalım. 

Reklamverenler, reklamları için etkili başlıklar ve gövde metni oluşturmaya destek olması için Meta'nın yapay zekasını kullanabilecek. Meta, oluşturulan metnin, reklamverenin marka sesini ve tonunu yansıtmasını sağlama özelliğini de aktif olarak test ediyor.

Bu gelişmelere ek olarak Meta, bu özellikleri Llama 3 üzerinde eğiteceğini açıkladı. Böylece yeni nesil büyük dil modelinin, daha iyi sorgu sonuçları sağlayacağı düşünülüyor. 

Özellikler kapsamında Meta Üretken yapay zekayı Advantage+ otomasyon ürünleriyle bileştirmiş oluyor. Hem görsel hem de metin oluşturma özellikleri şirketin kampanya oluşturma sürecine yönelik yapay zeka araç havuzu Advantage+ creative'de mevcut olacak. Kullanıcılar buradan Meta'nın reklamverenlere sunduğu diğer genel yapay zeka araçlarına da erişebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.