Google, arama sonuçlarının sayısını gizlemeye başlıyor

Bu değişiklik, Google'ın arama deneyimini geliştirme ve kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlama çabalarını gösteriyor. 
Google, arama sonuçlarının sayısını gizlemeye başlıyor

Google Maps'in Android sürümünde yeni tasarımını test ettiğini sizlere aktarmıştık. Şirket, şimdi de bir güncelleme ile yeniden gündeme geldi

Bilindiği gibi Google, belirli bir arama sorgusu için dönen sonuçların sayısını uzun bir süredir kullanıcılara gösteriyordu. Ancak son zamanlarda kullanıcılar tarafından fark edilen bir değişikliğe göre, Google artık bu sayıyı varsayılan olarak gizlemeye başladı.

Son birkaç gündür kullanıcılar Google Arama'nın toplam arama sonuçlarını gizlemeye başladığını fark etti. Hatırlarsanız, Google'da arama sonuçlarının sayısı, arama filtrelerinin hemen altında, gerçek arama sonuçlarının üzerinde yer alırdı. Bu sayede kullanıcılar, ne kadar bilgiyle karşılaştıklarını hızlıca anlayabiliyorlardı.

Bu değişikliğe rağmen arama sonuçlarının sayısı tamamen ortadan kaldırılmadı. Söz konusu sayıya, şu anda Araçlar Menüsü altından Gelişmiş Arama ve diğer filtrelerle birlikte erişebilmek mümkün.

Bu değişikliğin arama işlevselliğini büyük ölçüde etkilemesi beklenmiyor, zira sonuçlar genellikle milyonlarca veya milyarlarca olabiliyor. Yine de Google Arama'nın uzun yıllardır kullanılan bir özelliğinin değişmesi dikkat çekici. Birçok kullanıcı için arama sonuçlarının sayısı, arama sonuçlarını değerlendirmenin ve sorguları optimize etmenin önemli bir parçasıydı.

Bu değişiklik, Google'ın arama deneyimini geliştirme ve kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlama çabalarını gösteriyor. Bir taraftan yapılan güncelleme karşısında Google’ın kullanıcı ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermeye ve arama deneyimini geliştirmeye devam ettiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.