Google bu yıl kendi VR başlığını piyasaya sunacak

Google bu yıl kendi VR başlığını piyasaya sunacak

Google, sanal gerçeklik alanında vites yükseltiyor. Bir süre önce sanal gerçeklik için ayrı bir birim kurduğunu açıklayan Google, piyasadaki daha ciddi rakiplerine karşı kendi VR başlığını bu yıl piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Google bu ürünü Mayıs ayında düzenleyeceği I/O konferansında tanıtabilir.

Google'ın yeni sanal gerçeklik başlığının bu kez kartondan değil plastikten yapılmış olması ve içinde hareket algılayıcı sensörlerle gelmesi bekleniyor. Donanım açısından Samsung Gear VR ile benzerlikler gösterdiği belirtilen cihazla da görüntü sağlamak için, başlığa akıllı telefon yerleştirilmesi mümkün olacak. Google'ın Nexus telefonlarında olduğu gibi farklı üreticilerle çalışması da yine olası.

Google'ın sanal gerçekliği akıllı telefonlara getiren bir uygulamadan ziyade doğrudan Android işletim sisteminde değişikliklere gideceği de notlar arasında. Halihazırda sanal gerçeklik için yeni bir işletim sistemi geliştirildiği yönündeki haberle bir süre önce gündeme gelen Google, Android'e getireceği sanal gerçeklik desteğiyle, kullanıcıların yaşadığı gecikme ve baş dönmesi gibi sorunları asgariye indirmek istiyor olabilir.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.