Google sanal gerçeklik için ayrı birim kurdu

Google sanal gerçeklik için ayrı birim kurdu

Google, Cardboard ile başlayan sanal gerçeklik macerasında ciddileşiyor. Sanal gerçeklik çalışmaları için ayrı bir birim kurduğunu doğrulayan Google, bu birimin başına Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Clay Bavor'ı getiriyor. Google'da Cardboard ile birlikte Gmail, Docs ve Drive ürünlerinden sorumlu Bavor'ın bundan sonra bu uygulamaları bırakması ve sanal gerçeklik çalışmalarına odaklanması bekleniyor.

Halihazırda Cardboard'dan sorumlu olan Bavor, Google'ın sanal gerçeklikle 'flört ettiği' bu dönemi oldukça başarılı bir şekilde yönettiği söylenebilir. Zira Google, 2014 yılında düzenlediği I/O konferansında tanıttığı “oyuncağı” Cardboard ile sanal gerçeklik (VR) rotasını, tıpkı Android platformunda olduğu gibi, “erişilebilirlik” yönünde çizdiğinin işaretini vermişti. İlk etapta işin biraz daha eğlence tarafında yer alan Google, Cardboard için GoPro ve New York Times gibi önemli işbirliklerine imza atmıştı.

Google'ın sanal gerçekliği ayrı bir birim olarak konumlandırıyor olması, bu yeni platform üzerinde daha derinlemesine çalışmalara imza atacağı anlamına geliyor olabilir. Zira geçtiğimiz yıl Google'ın sanal gerçeklik için kendi işletim sistemini geliştirdiği yönündeki haberler basına sızmıştı. Google'ın son dönemde yaptığı birkaç satın almanın bu yeni birim altında toplandığı da biliyor.

Clay Bavor'ın transferiyle birlikte Gmail, Docs ve Drive ürünlerinin Google'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Diane Greene'e bağlandığı da gelen bilgiler arasında.

Görsel Kaynak: Wired 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.