ortak, Borsa İstanbul ve yurt dışı borsalarda işlem yapmak için SPK'dan onay aldı

Blutv’nin kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ'ın girişimi ortak, Sermaye Piyasaları Kurulu’ndan aracı kurum iznini aldı.
ortak, Borsa İstanbul ve yurt dışı borsalarda işlem yapmak için SPK'dan onay aldı

Aydın Doğan Yalçındağ'ın kurucusu olduğu yeni yatırım uygulamasına dair detayları sizlerle ilk olarak 2023'ün Mart ayında paylaşmıştık. 2023'ün Temmuz ayında ise yatırım uygulaması ortak, uygulama mağazalarında yayınlandı

ortak ile yatırımcılar işlemlerini hem kendilerinin yapabiliyor hem de portföyünü açan yatırımcıları anlık takip ederek onlara ortak olabiliyor. Girişimin paylaştığı bilgilere göre 20 bini aşkın kişi platforma üye oldu. Bununla birlikte ortak’ta yüzlerce ortağa ulaşmış yatırımcılar da mevcut. Bazı yatırımcıların yönettiği varlık ise 1 milyon lirayı aşmış durumda. 

SPK izniyle ortak’ta hisse senetleri devri başlayacak 

ortak, dünyada copy-trading olarak bilinen akımı, Türkiye’de sosyal yatırım olarak uyguluyor. Paylaşılan bilgilere göre şu an 160’tan fazla kripto para için Türk Lirası ve Tether ile işlem yapılabiliyor. Markanın, iştiraki Blupay Menkul Değerler AŞ ile geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan faaliyeti izni alması, kullanıcılarına Borsa İstanbul ve yabancı borsa hisse senetlerini sunmasının da yolunu açmış oldu. 

Hatırlarsanız şirket kurucu ortaklarından Anıl Mertol; Webrazzi Summit 2023’e katılarak ortak’ın misyonundan bahsetmişti. Mertol, günlük işlem yapan bireysel yatırımcıların yüzde 80’inin para kaybettiğini aktarmıştı. Anıl Mertol, finansal piyasalardaki dalgalanmalar sebebiyle platformlar arasında gezinen kullanıcıların sürekliliğini sağlamanın yolunun, Z kuşağının alışkanlık ve tercihlerine uygun yatırım ürünleri tasarlamaktan geçtiğini belirtmişti.  

ortak, hisse senedi hizmetlerini de çatısı altına alarak ürün gamını genişletmiş oldu. Platformun sosyal özelliklerini Borsa Istanbul’a nasıl yansıtacağı ise merak konusu. Kullanıcıların iOS ve Android uygulaması üzerinden ortak'ı deneyimlemesi mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.