Aydın Doğan Yalçındağ'ın kurucusu olduğu yeni yatırım uygulamasına dair detaylar

BluTV'nin kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ bir süredir yatırım uygulaması üzerine hazırlıklarına devam ediyordu. Uygulamanın farklı isim alternatiflerini değerlendiren Blupay hayata geçeceği tarihi bekliyor.
Aydın Doğan Yalçındağ'ın kurucusu olduğu yeni yatırım uygulamasına dair detaylar

Ülkemizde yeni oyuncularla hareketlenen yatırım uygulamaları pazarına şimdilerde de Aydın Doğan Yalçındağ'ın kurucusu olduğu olduğu Blupay giriyor. BluTV'nin de kurucusu olan Aydın Doğan Yalçındağ, yaklaşık 4 yıl önce kurduğu Blupay finansal teknoloji şirketinin ilk ürünü hayata geçeceği tarihi beklemeye başladı.

2021 başında BluTV'nin yüzde 35'ini Discovery'ye satan Aydın Doğan Yalçındağ, geçtiğimiz ay da CEO'luk görevini Deniz Şaşmaz Oflaz’a devretmişti. Anlaşılan o ki bundan 4 yıl önce fintech'e adım olarak başlayan proje, BluTV'nin kısmi satışı ile birlikte yatırım uygulaması olarak ete kemiğe bürünmeye başlamış. 2022 içerisinde sermaye atışına da giden yeni girişim bu süreçte ekip büyümesini de hızlandırmış görünüyor. Bu arada belirtelim girişimin yönetim kurulunda Aydın Doğan Yalçındağ'ın yanı sıra Metin Alihan Yalçındağ ile Anıl Mertol'un isimleri de bulunuyor. 

Masadaki isim alternatifleri: Ortak, Ortaq, Rotada, Robus, Opsion

Şirket ismi Blupay olsa da yatırım uygulamasının isminin farklı alternatifleri masada. 5 farklı markayı tescil ettiren girişimin masasındaki isimlerse Ortak, Ortaq, Rotada, Robus ve Opsion. Girişimin hangi isimle ilerleyeceğini ise önümüzdeki günlerde birlikte göreceğiz.

Pazarla ilgili kısaca hatırlatmak gerekirse piyasanın ilk oyuncusu olan Midas, Türk ve Amerikan hisse senetlerine komisyonsuz yatırım imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz yılın sonunda, 2022 yılı içinde kullanıcı sayısını 10 katına çıkardığını duyuran şirket, kullanıcı sayısının yanı sıra işlem hacmini de 27 katına çıkarmıştı. Midas'tan sonra ÜNLÜ & Co'nun mobil yatırım uygulaması Piapiri de pazar da yerini almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.