Microsoft, Copilot Pro ile yapay zeka destekli Office özelliklerini tüm kullanıcılara açıyor

Aylık 20 dolarlık Copilot Pro aboneliği ile kullanıcılar, Office uygulamalarının içinden yapay zeka destekli özelliklere erişebiliyor.
Microsoft, Copilot Pro ile yapay zeka destekli Office özelliklerini tüm kullanıcılara açıyor

İlk olarak kasım ayında yapay zeka destekli Office özelliklerini işletmelere sunmaya başlayan Microsoft, şimdi de yapay zeka destekli Office özellilerini kullanıcılarla buluşturuyor. Şirket paylaştığı blog gönderisinde bu yeniliğin detaylarını aktardı. 

Paylaşılan bilgilere göre aylık 20 dolarlık bir ücrete sahip olan Copilot Pro ile kullanıcılar, Word, Excel ve PowerPoint gibi Office uygulamalarının içinden yapay zeka destekli özelliklere erişebiliyor. Aboneler aynı şekilde OpenAI'ın son sürümlerine öncelikli olarak erişebiliyor ve kendi GPT'lerini inşa edebiliyor. Microsoft 365 üyeleri aboneliklerinin ardından Mac, Windows ve iPad'deki Office uygulamalarında Copilot'ın özelliklerinden faydalanabilecek. 

Copilot'un sunduğu özellikler arasında metinsel komutlarla tüm PowerPoint slaytlarını oluşturma ve Word'de paragrafları yeniden ifade etmek yer alıyor. Bununla beraber Word'de metin oluşturmak ve belgeleri özetlemek için satır içi Copilot deneyimleri de sunuluyor. 

Ayrıca Copilot, Outlook.com'da da yerini alıyor. Böylece kullanıcılar e-postaları yanıtlamak ve yeni iletiler hazırlamak için Copilot'tan yararlanabiliyor. Son olarak Excel'de de verileri analiz etmek ve grafikler oluşturmak için Copilot'tan faydalanabileceğinizi belirtelim. 

Copilot ile bir Word dokümanına dayanarak PowerPoint slaytları oluşturma gibi spesifik özellikler ise yalnızca işletmelere açık olacak. Bunun nedeni ise Microsoft’un Graph teknolojisinin tüketici versiyonunda sunulmaması. 

Copilot Pro ile kullanıcılar Designer'daki Image Creator'ın son sürümlerine de erişebilirken kendi Copilot GPT'lerini de geliştirebilecek. Abonelik kapsamında özel bir Copilot GPT oluşturmanızı sağlayan yeni bir Copilot GPT Builder'dan yararlanabileceksiniz. 

Eğer Microsoft 365 abonesi değilseniz, Copilot içindeki GPT-4 Turbo'ya öncelikli olarak erişebilmek adına yalnızca Copilot Pro'ya abone olabilirsiniz. Bu sayede yoğun zamanlarda daha hızlı performans ile çalışabilirken, yakın gelecekte modeller arasında geçiş yapabileceksiniz.

Bunlara ek olarak OpenAI'nin DALL-E modellerini kullanarak görüntü oluşturma özelliği de yeni bir yatay görüntü formatına ve Copilot Pro ile iyileştirilmiş görüntü kalitesine kavuşacak.

Copilot Pro'nun Copilot'ın ustalaşmış kullanıcıları için geliştirildiğini söyleyebiliriz. Microsoft'un arama ve yapay zeka küresel pazarlama müdürü Divya Kumar'ın aktardıklarına göre daha hızlı performans beklentisine sahip Copilot'ın ustalaşmış kullanıcıları, en son modellere daha hızlı erişim istemenin yanı sıra yaratıcılık araçları da talep ediyorlar. 

Bu arada Microsoft'un Copilot for Microsoft 365 hizmetini bugün daha fazla işletmeye açtığını belirtelim. Söz konusu hizmet, minimum 300 kullanıcı kapsamında geçen yıl büyük kurumsal kullanıcılara sunulmuştu. Microsoft, bu sınırlamayı kaldırarak kurumsal müşterilerinin büyük bir kısmının bugün kullanıcı başına aylık 30 dolarlık bir abonelik ile hizmete kaydolmasına imkan tanımaya başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.