Apple, "kandaki oksijen" özelliğini Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'den kaldırıyor

Apple, ithalat yasağını aşabilmek için kandaki oksijen özelliğini yeni Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 cihazlarından kaldırmak üzere
Apple,

Geçtiğimiz aylarda, bazı Apple Watch modellerinin ABD'deki satışlarının hem online hem de fiziksel kanallarda durdurulduğunu sizlerle paylaşmıştık. Ardından Apple'ın ABD'deki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9'a yönelik yasağını temyize götürmesi gündeme geldi. Daha sonra bu yasak esnetilmiş olsa da şirkete bu cihazların ithalatı konusunda ambargo uygulanmaya devam ediliyordu. 

Şimdi ise Apple, ithalat yasağını aşabilmek için kandaki oksijen özelliğini yeni Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 cihazlarından kaldırmak üzere. Konuyla ilgili Apple'dan veya US Customs and Border Protection'dan haber gelmemiş olsa da Apple'a patent davası açan Masimo adlı şirket durumun böyle olduğunu belirtiyor.

Apple'ın paylaştığı bilgilere göre kandaki oksijen düzeyi, akciğerlerden vücudunuzun geri kalanına alyuvarlar tarafından taşınan oksijen yüzdesini temsil ediyor. Şirket, kandaki oksijen uygulamasının ölçümlerinin tıbbi kullanıma yönelik olmadığını ve uygulamanın yalnızca genel sağlık ve zindelik amaçlarına yönelik olarak tasarlandığını belirtiyor. 

Özellik zaten her ülkede aktif değil, ancak ABD'deki kandaki oksijen özelliğinin halihazırda satılan saatlerde hala mevcut olduğu görünüyor. Bloomberg'den Mark Gurman ise değiştirilmiş saatlerin Apple perakende mağazalarına gönderildiğini, ancak mağazalara şirketten haber alana kadar değiştirilmiş saatleri satmamaları talimatı verildiğini söylüyor. 

Apple sözcüsü Nikki Rothberg, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin bu özellikle birlikte sunulmaya devam edeceğini söylese de paylaşılan diğer bilgiler bu durumun çok uzun sürmeyeceğini kanıtlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.