Apple, ABD'de bazı Apple Watch modellerinin online satışını durdurdu

Apple'ın en yeni akıllı saatleri Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2, ABD'deki kullanıcılar tarafından artık online olarak sipariş edilemiyor.
Apple, ABD'de bazı Apple Watch modellerinin online satışını durdurdu

Apple'ın en yeni akıllı saatleri Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2, ABD'deki kullanıcılar tarafından artık online olarak sipariş edilemiyor. Zira Apple, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından uygulanan ve 26 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan ithalat yasağı nedeniyle cihazları satıştan kaldırdı.

Söz konusu yasak, tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile yaşanan patent anlaşmazlığının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda ITC, Apple'ın akıllı saatlerindeki SpO2 sensörünün Masimo'nun patentlerini ihlal ettiğine karar verdi ve Apple'ın temyiz başvurusunu beklerken yasağı durdurma talebini reddetti.

Daha uygun fiyatlı Apple Watch SE'nin satışı devam ediyor

Patent anlaşmazlığı özellikle SpO2 sensörüyle ilgili, bu nedenle Apple, sensörle donatılmamış daha uygun fiyatlı Apple Watch SE'yi satmaya devam edebilecek. 

İlk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen Apple Watch Series 6'da kullanılmaya başlanan SpO2 sensörü, o zamandan bu yana hemen hemen her Apple akıllı saatinde yer aldı. Apple ayrıca, SpO2 sensörlü önceki iki saat olan Series 7 ve Series 8'in yenilenmiş versiyonlarını da online mağazasından kaldırdı. Series 9'un iki özel sürümü olan Apple Watch Nike ve Apple Watch Hermès de mağazadan kaldırılanlar arasında.

Son olarak ITC yasağının yalnızca Apple'ın kendi satış kanalları için geçerli olduğunu; bu saatlerin başka şekillerde satışa açık olduğunu belirtmek gerek. Ayrıca Türkiye dahil olmak üzere, ABD dışındaki diğer bölgeler de bu yasaktan etkinlenmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.