Apple, yasağın durdurulmasının ardından Apple Watch satışlarına devam ediyor

Apple Watch'lar bir kez daha doğrudan Apple'dan satın alınabilecek. Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 bazı fiziksel Apple mağazalarında yeniden satışa sunulacak.
Apple, yasağın durdurulmasının ardından Apple Watch satışlarına devam ediyor

ABD'deki Apple Watch yasakları geçtiğimiz haftanın kayda değer teknoloji gelişmelerinden biri oldu. Bu süreçte neler yaşandığını bir kere daha hatırlatalım.

Geçtiğimiz haftalarda, bazı Apple Watch modellerinin ABD'deki satışlarının hem online hem de fiziksel kanallarda durdurulduğunu sizlerle paylaşmıştık. Ardından Apple'ın ABD'deki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9'a yönelik yasağını temyize götürmesi gündeme geldi. Dün ise Apple Watch yasağının geçici olarak durdurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Olaylar zincirinin son halkası olarak Apple, yasağın durdurulmasının ardından Apple Watch satışlarına devam etmeye başladı. 

Bu haberle birlikte en yeni Apple Watch'lar bir kez daha doğrudan Apple'dan satın alınabilecek. Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 bazı fiziksel Apple mağazalarında yeniden satışa sunulacak ve cumartesi gününe kadar daha geniş çapta satışta olacak.

Satışların yeniden başlaması, federal bir temyiz mahkemesinin her iki cihazı da kapsayan satış ve ithalat yasağını durdurmasından saatler sonra gerçekleşti. ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun şirketin tıbbi cihaz üreticisi Masimo'nun patentlerini ihlal ettiğini tespit etmesinin ardından Apple'ın her iki ürünü de ABD'de satması yasaklanmıştı.

Temyiz mahkemesi, Apple'ın saatlerini geçici olarak satmaya devam edebileceğini söylerken, şirket saatlerinde önerilen değişikliklerin patent sorunlarını önleyip önlemeyeceği konusunda yanıt bekledi. ABD Gümrük ve Sınır Koruması'nın 12 Ocak'ta değişiklikler hakkında karar vermesi planlanıyor. Aksi takdirde mahkeme, patent anlaşmazlığını karara bağlayana kadar yasağı askıya alıp almamayı değerlendirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.