LG, evler için yapay zeka destekli robot geliştirdi

Ev kullanımı için tasarlanan iki ayaklı robot, sahip olduğu yapay zeka desteği ile birlikte kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.
LG, evler için yapay zeka destekli robot geliştirdi

Geçtiğimiz yıllarda sunduğu pek çok deneysel ürün ile dikkatleri çeken LG, yapay zeka destekli yeni bir robot geliştirdiğini duyurdu. Ev kullanımı için tasarlanan iki ayaklı robot, sahip olduğu yapay zeka desteği ile birlikte kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

LG tarafından geliştirilen robotun tüm detaylarının 9 - 12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleşecek olan CES 2024 çerçevesinde duyurulması bekleniyor. Her iki ayağında da tekerleklere sahip olan robot, evinizin içinde hareket edebiliyor.

Akıllı bir ev asistanı gibi hareket eden robot, klimanızı açık unuttuğunuzda size haber vermekten tutun da evcil hayvanınızı kontrol etmeye kadar pek çok özelliğe sahip. Üzerinde kamera, mikrofon, hoparlör ve çeşitli sensörler bulunduran robot, kullanıcıları ile konuşabiliyor. Söz konusu robotun üzerinde bulunan sensörler ile birlikte havanın kalitesini ve sıcaklığın ölçebildiğini de ekleyelim.

Gücünü Qualcomm’un Robotics RB5 Platformundan alan robot, yapay zeka teknolojisi ile birlikte kullanıcılarının duygularını da analiz edebilecek. LG tarafından aktarılan bilgilere göre robot, kullanıcılarının daha kolay uyumalarını sağlamak veya onları neşelendirmek için müzikler açabilecek. 

Güvenlik odaklı olarak da kullanılabilecek olan robot, sahip olduğu sensörler sayesinde ev içindeki hareketleri tespit edebilecek ve şüpheli bir hareket algılaması durumunda kullanıcısını uyaracak. Söz konusu robotun fiyatı veya ne zaman satışa sunulacağı konusunda şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. Robotun fiyatı ve tüm özellikleri CES 2024'te paylaşılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.