Apple, ABD'deki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9'a yönelik yasağı temyize götürdü

Apple, ITC'nin Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinin ABD'de satışını yasaklama kararına itiraz etti.
Apple, ABD'deki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9'a yönelik yasağı temyize götürdü

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Apple'ın ABD'de bazı Apple Watch modellerinin online satışını durdurduğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu haberin ilerleyen günlerinde sadece online değil, fiziksel satışlar da durduruldu ve bu yasaktan etkilenen modeller Apple Watch Ultra 2 ve Series 9 idi.

ABD'nin Apple'a uyguladığı yasağın nedenleri

Öncelikle gelin, bu yasağın nedenine bir bakalım.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple Watch yasağını, ışık bazlı kan oksijen takibi ile ilgili beş patenti ihlal ettiği iddiasıyla 2021 yılında Apple'a dava açan bir tıbbi teknoloji şirketi olan Masimo'nun tarafını tuttuktan sonra yayınladı. Ekim ayında ITC, bir yargıcın bu yılın başlarında Apple Watch'un Masimo'nun patentlerini ihlal ettiği yönündeki kararını onadı. Etkilenen her iki model de bu özelliğe sahip, ancak bu özelliğe sahip eski modeller satış yasağına dahil değil. Apple, Watch Series 6 ile kan oksijen takibi sunmaya başladı.

ITC, bir hakimin bu yılın başlarında Apple'ın Masimo'nun patentlerini ihlal ettiğine dair verdiği kararı onamıştı. Aslında Masimo ilk olarak 2020 yılında Apple'a ticari sırlarını çaldığı iddiasıyla dava açmıştı. Apple'ın birkaç Masimo çalışanını işe aldığını ve Masimo'nun ürünleri hakkındaki bilgilerini Apple Watch'un kan oksijen izleme özelliklerini geliştirmek için kullandığını iddia etmişti. 

Apple, en az iki hafta süreyle yasağın acil olarak durdurulmasını talep ediyor

Son paylaşılan bilgilere göre ise Apple, ITC'nin Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinin ABD'de satışını yasaklama kararına itiraz etti. Şirket ayrıca, yasaklanan modellerin yeniden tasarlanmış versiyonları hakkında bir karar verilene kadar en az iki hafta süreyle yasağın acil olarak durdurulmasını talep ediyor.

Apple, "USITC kararına ve bunun sonucunda ortaya çıkan yasaklama kararına kesinlikle katılmıyoruz ve Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'yi ABD'deki müşterilere mümkün olan en kısa sürede iade etmek için tüm önlemleri alıyoruz" dedi.

Apple'ın avukatları, modellerin raflarda kalması halinde şirketin telafisi mümkün olmayan zarara uğrayacağını iddia ediyor. Dosyaya göre, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi'nin 13 Ocak 2023 tarihinde Watch modellerinin yeniden tasarlanmış versiyonları hakkında bir karar vermesi planlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.