Elon Musk'ın Neuralink'i 43 milyon dolar yatırım aldı

Neuralink, SEC'e yaptığı başvuruya göre 43 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında Founders Fund'dan aldığı 280 milyon dolarlık yatırımla gündemdeydi.
Elon Musk'ın Neuralink'i 43 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz ağustos ayında Founders Fund'dan aldığı 280 milyon dolarlık yatırımla gündeme gelen Neuralink, şimdi de sessiz sedasız bir şekilde yeni bir yatırım aldı. Elon Musk tarafından kurulan ve beyin dalgalarını okuyabilen implant çipler geliştiren Neuralink, SEC'e yaptığı başvuruya göre 43 milyon dolar daha risk sermayesi topladı.

Neuralink'in değerlemesi son zamanlarda şirket tarafından paylaşılmadı. Ancak haziran ayında Reuters, özel olarak gerçekleştirilen hisse senedi işlemlerinden sonra şirketin değerinin yaklaşık 5 milyar dolar olduğunu açıklamıştı.

2016 yılında kurulan Neuralink, beynin içine ultra ince iplikler yerleştirebilen dikiş makinesi benzeri bir cihaz tasarladı. İplikler, nöron gruplarından gelen bilgileri okuyabilen elektrotlar içeren özel tasarlanmış bir çipe bağlanıyor. Benzer girişimler olsa da Neuralink'in yeniliği, implantları kablosuz hale getirmesi ve implante edilen elektrotların sayısını artırması olarak açıklanıyor.

Mayıs ayında Neuralink, daha önce başvurusu reddedildikten sonra insan klinik deneyleri için FDA onayı aldı ve ilk insanlı denemelerini başlattı. Hatta bu kapsamda şirketin insanlı deneyler için işe alımlar için gönüllüler arıyordu

Şirket, bu denemeler için en az 22 yaşında ve dikey omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına sahip en az 10 gönüllü arıyor. Toplam 6 yıl sürecek olan deneye "PRIME Study" adı veriliyor. Deneyin ilk 18 ayı içinde, gönüllülerin araştırmacılarla 9 farklı buluşma gerçekleştirmesi de gerekecek. Ardından, gönüllüler haftada en az iki saat boyunca beyin-bilgisayar arayüzü oturumlarına katılacak. Bu süreç yaklaşık 5 yıl boyunca devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.