Elon Musk'ın Neuralink'i, Founders Fund'dan 280 milyon dolar yatırım aldı

Beyin implantları geliştiren Neuralink, Peter Thiel’ın yatırım şirketi Founders Fund'dan 280 milyon dolar yatırım aldı.
Elon Musk'ın Neuralink'i, Founders Fund'dan 280 milyon dolar yatırım aldı

Beyin implantları geliştiren ve Elon Musk tarafından hayata geçirilen Neuralink, Founders Fund'dan 280 milyon dolar yatırım aldı. D Serisi yatırım turu şirketin X hesabından duyuruldu. Neuralink, alınan yatırımın ne için kullanacağına dair net bir açıklama yapmadı. Founders Fund, daha önce de Musk'ın diğer projeleri The Boring Company'ye ve SpaceX'e yatırım yapmıştı.

Founders Fund ortağı Scott Nolan, yatırım haberinin ardından yaptığı bir paylaşımda şirket olarak felçli hastalara yardım etmek için Neuralink'i desteklemekten heyecan duyduklarını söyledi.

Neuralink, 2021'in temmuz ayında aralarında Google Ventures, Peter Thiel’ın Founders Fund'ı ve OpenAI CEO’su Sam Altman’ın da bulunduğu yatırımcılardan 205 milyon dolar yatırım aldığını açıklamıştı

Elon Musk tarafından 2016 yılında kurulan Neuralink, nörolojik rahatsızlıkları olan kişilerin çeşitli cihazlarla iletişim kurmasına ve bunları kontrol etmesine yardımcı olabilecek bir sistem için insan beynini bir bilgisayar arayüzüne bağlayan bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji ile felçli bir kişinin sadece el hareketlerini hayal ederek telefonunu kullanabileceği iddia ediliyor.

Neuralink'in teknolojisi halihazırda hayvanlar üzerinde test edildi. Şirket, bu yılın mayıs ayında, insan klinik denemelerine başlamak için FDA onayı almış olsa da henüz insanlı deneylere başlayamadı.

Geçen hafta da benzer bir şekilde, Northwell Health'in Feinstein Biyoelektronik Tıp Enstitüsü tarafından geliştirilen yapay zeka destekli beyin implantı, yepyeni bir sayfa açan bir araştırma ile gündeme geldi. Geliştirilen teknoloji, beyin ve beden arasındaki iletişimi yeniden kurarak paralize olan insanların tekrar hareket etmesini ve duyusal hislerine kavuşmasını sağladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.